Tyske medier: – Mistenkt skal ha vært på terrorliste

BERLIN / OSLO (Dagbladet): Den etterlyste Berlin-terroristen som i tyske medier blir navngitt som Anis A., en mann i 20-åra fra Tunisia, skal ha vært under observasjon av politiet i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Det skriver flere tyske medier, deriblant Rheinische Post.

Avisa skriver at tunisieren bodde i Nordrhein-Westfalen vest i Tyskland, men flyttet seinere til Berlin. Før han flyttet til den tyske hovedstaden skal navnet hans ha vært på en liste over 50 mulige terrorister, ifølge Rheinische Post.

Nå bekrefter også den tyske innenriksiminsteren Thomas de Maiziere at politiet aktivt jakter på en en mistenkt gjerningsperson, ifølge Associated Press.

Skal ha varslet myndighetene i Berlin

At Anis A. sto på en slik liste, skal politiet i delstaten ha gitt sikkerhetsmyndighetene i Berlin informasjon om. Hva som har skjedd med denne informasjonen, er ikke kjent, ifølge Rheinische Post.

Tunisieren i 20-åra skal ha kommet til Tyskland som asylsøker i 2015, ifølge Süddeutsche Zeitung.

Han skal ha hatt flere pass med ulike navn, ifølge Bild. I de ulike passene skal han ha vekslet mellom å være 21, 22 og 23 år.

Den bayerske kringkasteren Bayerischer Rundfunk melder at Anis A. skal ha hatt kontakt med salafistpredikanter fra byene Hildesheim og Duisburg. Begge disse byene ligger ikke langt fra Düsseldorf, hovedstaden i Nordrhein-Westfalen.

Det var rett utenfor Düsseldorf politiet gikk til aksjon i formiddag. De lette ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA etter den terror-mistenkte tunisieren.

Innenriksministeren Maizieres bekreftelse på at tysk politi aktivt leter etter én mistenkt, går langt på vei i å bekrefte at de politiet var i aksjon utenfor Düsseldorf tidligere i dag med den hensikt å lete etter Berlin-terroristen.

BR 24 melder at han skal ha hatt kontakt med salafistpredikanter fra byene Hildesheim og Duisburg. Begge byene ligger rett utenfor Düsseldorf der politiet skal ha aksjon i dag.

Rheinische Post skriver at politiet også søkte etter gjerningsmannen på et kjøpesenter i Düsseldorf tidligere i dag, uten hell.

Fant ID-papirer i lastebilen

I lastebilen som ble brukt til å kjøre inn i folkemengden på Breitscheidplatz mandag kveld, skal politiet ha funnet ID-papirer, ifølge Der Spiegel. Dokumentene skal ha tilhørt den terror-mistenkte tunisieren, og skal ha vært en oppholdstillatelse.

Den ble funnet på gulvet i vogntoget, skriver avisa Tages Anzeiger som siterer flere medier.

Lederen for det tyske politiforbundet sa onsdag at han er overbevist om at gjerningsmannen snart blir tatt, skriver NTB.

- Jeg er ganske sikker på at vi kan presentere en ny mistenkt så tidlig som i morgen eller i nær framtid, sier André Schulz til TV-kanalen ZDF og viser til både «gode bevis» og «mange ledetråder».

Det var mandag kveld rundt klokka 20.00 at en lastebil pløyde gjennom en folkemengde på Breitscheidplatz vest i Berlin. Det var et julemarked som ble arrangert på torget. Tolv personer mistet livet og ytterligere 48 personer ble skadet.

Wednesday, December 21st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments