Tysk togleder spilte spill på mobilen og ga feil signal. Tolv mennesker døde

(Dagbladet): Tolv mennesker døde og 89 ble skadd da to passasjertog kolliderte i den sørtyske byen Bad Aibling i februar. I retten innrømmer den 40-årige toglederen å ha forårsaket ulykken fordi han spilte spill på mobilen, melder Bayrischer Rundfunk.

- Jeg vet at jeg bærer stor skyld. Jeg vil si at dere er i tankene mine, og ønsker at dere kan bearbeide dette. Jeg vet jeg ikke kan gjøre om på det som er skjedd, men ønsker ingenting mer enn det, sa toglederen i retten, henvendt til ofrene.


SKJULER ANSIKTET: Den 40-årige toglederen skjuler ansiktet for kameraene i retten. Foto: Peter Kneffel / EPA / NTB Scanpix
Vis mer

En rekke feil

På tross av at det er forbudt, spilte 40-åringen fantasy-spillet «Dungeon Hunter 5» på mobilen mens han var på vakt. Det førte til at han ga feil signal, slik at de to togene havnet på samme spor og kolliderte, ifølge Der Spiegel.

Et sikkerhetssystem som skal hindre ulykker av denne typen, er på plass på strekningen, men på grunn av mobilspillingen koblet toglederen ut dette. Og da han prøvde å advare lokførerne, trykte han på feil knapp.

Michael P. er tiltalt for uaktsomt drap og legemsbeskadigelse, og risikerer fem års fengsel dersom han blir funnet skyldig av tingretten i den bayerske byen Traunstein.

Ønsker svar

Advokat Peter Dürr, som representerer flere av de fornærmede i saken, tror 40-åringens tilståelse er taktisk, siden de faktiske omstendighetene allerede er fastslått.

- Det virkelig sentrale spørsmålet forblir ubesvart: Hvor intensivt spilte han på mobilen på dette tidspunktet, og i hvilken grad ble han distrahert? spurte advokaten i retten.

Det var først da etterforskerne gikk igjennom toglederens mobil, at de kom over at han hadde spilt «Dungeon Hunter 5» på jobb.

En dom i saken skal etter planen falle 5. desember.

Thursday, November 10th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments