Twitter-meldingen som får «skylda» for at Trump stilte som presidentkandidat

(Dagbladet): «Hvis du hater Amerika så fælt, burde du stille til valg og fikse det».

Slik lyder Twitter-meldingen fra Russel Steinberg fra 7. februar i 2013 – meldingen som får «skylda» for at Donald Trump stilte som presidentkandidat.

For spoler du tre år fram i tid, til i dag, så er Donald Trump Repbulikanernes kandidat i presidentvalget som avholdes 8. november.

Motparten, Demokratenes Hillary Clinton, leder på målingene, men ingenting er avgjort. Trump kan faktisk bli USAs neste president.

«Vær forsiktig!»

Donald Trump må imidlertid ta på seg noe av skylda.

Han svarte nemlig Steinberg på kort og godt vis:

«Vær forsiktig!».

Steinbergs melding var i seg selv et svar til en melding Donald Trump hadde skrevet samme dag, hvor han uttrykte forundring over at USA ikke kunne bruke vanntortur:

«Obama kan drepe amerikanere med droner etter eget forgodtbefinnende, men vanntortur er ikke lov – bare i Amerika!», skrev Donald Trump, og fikk Steinbergs melding i retur.

Irriterte vettet av meg

Til britiske The Independent, forklarer Steinberg hvorfor han skrev meldingen.

- Han holdt på med en anti-Obama-tirade som irriterte vettet av meg. Dette var også bare et par måneder etter at han bestemte seg for å ikke stille som presidentkandidat i 2012. Til og med da, visste jeg at han var hårsår, sier Steinberg.

Nettopp derfor valgte han, ifølge The Independent, å formulere seg på måten han gjorde.

- Jeg sa noe som jeg visste ikke var sant, at han hater USA, og foreslo at han skulle stille som presidentkandidat, noe han nettopp ikke hadde turt å gjøre, sier Steinberg.

Har fått «skylda» for kandidaturet

Fra tid til annen i løpet av de siste tre årene, etter hvert som støtten til et Trump-kandidatur økte, har meldingen fra Steinberg blitt trukket fram. Nå, bare drøye to uker før det amerikanske valget, har det imidlertid tatt helt av.

Som følge av oppmerksomheten, har Steinberg også fått «skylda» for Trumps kandidatur. Noen har blant annet spøkt med at han har utenomjordiske krefter.

- Tro meg, hvis jeg hadde hatt noen som helst måte å påvirke dette valget på, hadde ikke Donald Trump vært Republikanernes presidentkandidat.

Han forsøkte lenge å ikke medvirke i omtalen av Twitter-meldingen, men i mars stilte han opp for «Now This».

Der leste han opp flere meldinger han har fått som følge av sin Trump-oppfordring:

«Tusen takk Russ, nå må jeg finne ID-papirene mine så jeg kan flytte til Canada», skrev en.

- Jeg har fått trusler fra både Clinton- og Trump-tilhengere, sier Steinberg til The Independent om reaksjonene han har fått.

Sunday, October 23rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments