Tv-stjerne ble slått til blods av eksen

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Tarija P. Henson (46) har gjort det stort i USA.

For øyeblikket er hun aktuell i den populære serien «Empire», men hun har tidligere vært å se i blant annet «The Karate Kid» og «Den fantastiske historien om Benjamin Button». Sistnevnte mottok hun i 2009 en Oscar-nominasjon for.

I 1994 fikk skuespilleren sitt første og eneste barn, sønnen Marcel (22). Selv om det hele skulle være en eventyropplevelse for hun og ungdomskjæresten, endte det blodig.

Det røper stjerna i sin nye selvbiografi.

Ble slått

People Magazine omtalte saken først. Det amerikanske bladet har gjort et intervju med 46-åringen, i forbindelse med lanseringa av selvbiografien «Around the way girl».

Der avslører hun at ungdomskjæresten, Mark Johnson, var voldelig med henne etter at de fikk sitt første barn.

En dag hadde han kommet seint hjem, og paret hadde begynt å krangle. Det endte i blod.

- Det neste som skjer er at Marks knyttneve kommer rett mot ansiktet mitt. Jeg fjernet hånden fra munnen min og så at det var blod på mine skjelvende fingre, skriver hun i boka.

Volden som fant sted i hjemmet var det få som visste om. Selv skriver hun at han ikke virket som typen som kunne gjøre noe sånt.

- Han var en god kar med et godt hjerte. Man kunne stole på ham, heter det i boka.

Etter volden forlot skuespilleren kjæresten, som hun møtte da hun var tenåring. De tok aldri opp kontakten, og i 2003 ble Johnson knivstukket og drept. Han ble 34 år.

Hanson bærer ikke nag for måten han behandlet henne på, og forklarer at hun nå står fram for å hjelpe andre som er i samme situasjon.

- Vi kan alle kjenne oss igjen i hverandres traumer. De følelsesmessige arrene er det som gjør oss til dem vi er, forklarer hun i et intervju med magasinet.

Omtrent hver femte kvinne og mann i Norge oppgir at de har vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep fra partneren sin, ifølge Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Utallige tilfeller

Flere ganger tidligere har partnervold skapt store overskrifter i Hollywood. «Empire»-skuespilleren er på langt nær den første som har valgt å åpne seg om det som skjer bar lukkede dører.

I februar 2009 gikk artisten Chris Brown løs på kjæresten sin, sangstjerna Rihanna. Hun fikk store skader i ansiktet etter angrepet.

Bildene av en svært forslått Rihanna gikk verden rundt, og man kunne tydelig se at stjernen hadde blåmerker rundt begge øynene, kutt i pannen og hovne lepper.

Det tok likevel en stund før Rihanna gjorde det slutt med sin voldelige kjæreste.

I 2014 snakket Brown ut om hendelsen. Han håper at han én gang i framtida vil slippe å bli assosiert med overfallet, og at folk vil slutte å ta det opp i samtaler med ham.

I 2011 måtte en mannlig realitykjendis i 20-åra møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha banket sin daværende kjæreste under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hendelsen fant ifølge tiltalen sted i realitydeltakerens bopel i Oslo året før. Her skal han ha slått kjæresten gjentatte ganger i ansiktet med knyttet hånd mens hun lå sovende i senga.

Flere kvinner, deriblant Katie Piper og Reshma Qurashi, fikk ansiktene sine ødelagt av syre av partnerne sine. Organisasjonen Make Love Not Scars antar at det skjer rundt 500 til 1000 syreangrep i India årlig. Slike angrep er også et problem i både Asia og Afrika.

Friday, October 21st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments