TV 2-ansatte varsler om sterke reaksjoner: – Kan bli rettssaker

(Dagbladet): – Vi er blitt presentert for den nye organisasjonsstrukturen i dag, og det er også bekreftet at TV 2-ledelsen ønsker å gå vekk fra ansiennitetsprinisippet, sier lederen av TV 2s redaksjonsklubb, Henrikke Helland, til Dagbladet..

- De vil heller kartlegge kompetanse hos hver enkelt ansatt. Dette er vi svært negative til, fortsetter hun.

Dette betyr at de ansatte i TV 2 med lang fartstid og erfaring ikke beskyttes mot oppsigelser. «Kompetansekartlegging» har som formål å finne ut hva den enkelte ansatte besitter av evner og verdi for TV 2. Unge ansatte med mindre erfaring kan sitte med kompetanse veteranene ikke har.


KLUBBLEDER: Henrikke Helland i TV 2. Foto. Eivind Senneset / Dagbladet
Vis mer

- Når det er kartlagt hvem som ikke får være med videre vil vi jobbe for frivillige løsninger. Ledelsen er varslet om at det blir reaksjoner. Vi frykter rettssaker i siste runde, sier Helland.

- Konturer av Egmont

- Vi er ikke ferdig med å drøfte hva som skal være kriteriene for kompetanse, sier Helland.

- Egmont, som også eier TV 2, brukte kompetansekartlegging i 2015 når de gjennomførte store kutt i Egmont Publishing. Er det spor av Egmont man ser?

- Ja, vi ser konturene av Egmont i vår prosess. Vi ønsker veldig sterkt gå for ansiennitet, kompetansekartlegging har ofte subjektive kriterier for hvem som får bli, sier Helland.

Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, har ikke svart på Dagbladets henvendelser.

«Tallet på overtallige er nå 51 for hele området som gjelder sport, nyheter, TV2.no og produksjonsavdelingen», skriver TV 2 i en pressemelding fredag ettermiddag.

- De tøffe tidene i mediebransjen fortsetter imidlertid med full kraft og vi kommer ikke utenom nedbemanning. Dessverre er vi ikke i mål med frivillige sluttpakker, sier sports- og nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther i pressemeldingen.

Ble informert

TV 2 har siden i vår slitt med økonomiske utfordringer, og varslet at de måtte kutte hele 350 millioner som del av innsparingsplanen «TV 2 i 2020». I høst ble det kjent at hele 177 mennesker måtte gå.

TV-kanalen har ikke kommet i mål med frivillig nedbemanning, og ledelsen har varslet at må ty til oppsigelser. De har i tillegg varslet kostnadskutt, nye ledere og omdisponering av ressurser.

På allmøter i kanalen i dag ble de ansatte i TV 2 informert om flere detaljer av ledelsens nye organisasjonsplaner.

Dette er endringene som gjennomføres:

  • Distriktskontoret i Kristiansand legges ned, og alle lokalkontor med to ansatte vil miste én arbeider.
  • Programmer som «Vårt lille land» og «Lørdagsmagasinet» tas av lufta.
  • Grafikk-stillinger flyttes fra Oslo til Bergen for å bygge opp et miljø i Bergen.
  • 21-nyhetssendingen som sendes fra Bergen blir styrket med en ekstra researchressurs.
  • Økonominyhetene flyttes til Bergen og en ny stilling opprettes.
  • Formiddagssendingene på Nyhetskanalen flyttes fra Oslo til Bergen.
  • 17-sendingen på Nyhetskanalen flyttes til Oslo.
  • Nettsiden TV2.no reduseres med ti stillinger i Oslo, mens fire kuttes i Bergen.
  • Flere ledere må også gå.

Tjener på annonser

I en ny rapport fra Medietilsynet viser at den kommersielle tv-kanalene, blant dem TV 2, fortsatt tjener godt på annonsesalg.

Men kuttene TV 2 nå gjør kommer som følge av at tv-vanene til folk flest endres. Samtidig har tidligere seermagneter som «Senkveld» og «Skal vi danse» tapt hundretusenvis av seere de siste åra.

- TV 2 ser store endringer og færre ser lineært. Det treffer alle og derfor må vi gjøre endringer, har TV 2-sjef Olav T. Sandnes sagt til Dagbladet.

Et nytt mediemangfoldsutvalg, ledet av Knut Olav Åmås, har fått i oppgave å se på utfordringer i mediebransjen. De la nylig fra en rapport der de åpner for statsstøtte til TV 2.

Friday, November 11th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments