Tung kveld for Liverpool-stopper da Belgia lekte seg til 8-1-seier

Belgia – Estland 8-1 (3-1)

(Dagbladet): Det belgiske stjernegalleriet hadde få problemer med å ta med seg tre poeng i VM-kvaliken i kveld.

Allerede etter 25 minutter ledet de rødkledde 3-0 i Brussel, og i andre omgang fortsatte målene å renne inn bak Mikhel Aksalu.

Liverpool-stopper Ragnar Klavan hadde ingen god dag på jobben. Han var blant annet sist på to av scoringene til Belgia.

Det har blitt begrenset spilletid for 31-åringen under Jürgen Klopp den siste tiden, etter at han spilte en del kamper i starten av sesongen.

Slik var scoringene:

1-0: PSG-spiller Thomas Meunier åpnet scoringballet med sin første scoring på landslaget da han stanget Belgia i ledelsen etter 8 minutter.

2-0: Liverpool-stopper Ragnar Klavan var uheldig som sendte ballen i eget mål med kneet, etter et skudd fra distanse fra Dries Mertens.

3-0: Ballen ble spilt igjennom til Chelsea-spiller Eden Hazard, som dunket kula høyt i mål. Da var det spilt i 25 minutter.

3-1: Den tidligere Viking-spilleren Henri Anier reduserte med et skudd som gikk mellom beina på en forsvarer og i mål via stolpen. Det er det eneste målet Belgia har sluppet inn til nå i kvaliken.

Andre omgang:

4-1: Belgia angrep med mange spillere. Romelu Lukaku serverte etter hvert ballen på sølvfat til Yannick Carrasco, som enkelt økte ledelsen.

5-1: Klavan var igjen sist på ballen da et innlegg gikk via Liverpool-spilleren og i nettmaskene. Nytt selvmål av stopperen.

6-1: Mertens scoret Belgias tredje mål på fem minutter i andre omgang. Han plukket opp en retur og lobbet ballen elegant over keeper.

7-1: Lukaku kom endelig på scoringslista etter en del misbrukte muligheter i kveld. Everton-spissen hamret ballen via Estland-forsvarer Taijo Teniste og i mål sju minutter før slutt.

8-1: Lukaku fikk sin andre scoring for kvelden alene med keeper. Spissen bredsidet ballen enkelt forbi sisteskansen.

Dermed har Belgia scoret 14 mål på de to siste kampene i VM-kvalifiseringen (6-0 mot Gibraltar sist).

Belgia topper gruppe H foran Hellas og Bosnia. De står med fire strake seire og har stø kurs mot mesterskapet i Russland.