Trump vil deportere opptil tre millioner ulovlige innvandrere

USAs nyvalgte president Donald Trump sier i et intervju med CBS at han planlegger å deportere opptil tre millioner ulovlige innvandrere fra USA.

Intervjuet, som ble gjort fredag, skal sendes søndag kveld. Enkelte utdrag fra intervjuet har imidlertid allerede blitt offentliggjort.

- Det vi skal gjøre er å sørge for at vi får kriminelle med rulleblad – gjengmedlemmer, dophandlere – trolig to millioner mennesker, det kan til og med være tre millioner, ut av landet eller i fengsel. Men vi skal få dem ut av landet, de er her ulovlig, sier Trump til tv-programmet «60 Minutes».

Skal bygge muren

I tillegg til at opptil tre millioner ulovlige innvandrere kan bli deportert, sier Trump i intervjuet at muren mot Mexico skal bli bygget.

- Etter at grensen er sikret og alt er normalisert, skal vi ta en vurdering på disse som blir omtalt som flotte mennesker. Men før vi kan ta den vurderingen, så må vi sikre grensene, sier Trump.

Trump går likevel tilsynelatende noe tilbake på ett av sine mest omdiskuterte valgløfter, nemlig å bygge en mur langs hele grensa til Mexico. Nå åpner han for at deler av muren kan være gjerder.

- Noen strekninger kan det bli aktuelt. Men for andre strekninger er en mur mer passende. Jeg er veldig flink til dette, det kalles bygging.

I august sa Donald Trump at dersom han vant valget, ville han innføre et sporingssystem som skal sørge for at ulovlige innvandrere blir utvist fra USA.

- Jeg vil bygge en stor mur på grensen til Mexico, innføre et nasjonalt screeningsystem, nekte ulovlige innvandrere tilgang til velferd og utvikle et sporingssystem som skal sikre at man blir sendt ut raskt om man overstiger visumperioden sin, sa Trump.

Sunday, November 13th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments