Trump roser Putins reaksjon på USAs hacker-represalier

(Dagbladet): I dag ble det klart at Russlands president Vladimir Putin ikke setter hardt mot hardt etter avtroppende USA-president Barack Obamas avgjørelse om å kaste ut 35 russiske diplomater.

- Vi forbeholder oss retten til å gjengjelde represaliene, men ønsker ikke å synke ned til dette uforsvarlige nivået av «kjøkken»-diplomati, sa Russlands president Vladimir Putin i en uttalelse den russiske regjeringen har lagt ut på Kremls nettsider.

Tvert i mot har Putin valgt å invitere barn til amerikanske diplomater på nyttårsmarkering i Kreml.

Den forsonende linja, forklares med at Obama-administrasjonen er på vei ut – og at Russland vil satse på å «gjenopprette russisk-amerikanske bånd basert på politikken Trump-regjeringen vil føre».

Avgjørelsen er populær hos påtroppende USA-president Donald Trump.

På twitter roser president den «flotte avgjørelsen» fra Putin ved å ikke kaste ut amerikanske diplomater.

- Jeg har alltid visst at han er veldig smart, skriver Trump på sin offisielle twitterkonto.

Foranledningen for USAs sanksjoner er de angivelige russiske hackerangrepene i forkant av det amerikanske valget, som Russland har kalt for «feilaktige» og «ubegrunnede».

Med sin milde respons, unnlot Putin altså å følge rådet fra sin egen utenriksminister Sergej Lavrov, som skal ha anbefalt sin president å utvise 35 amerikanske diplomater som svar.

Den russiske presidenten kalte imidlertid USAs handlinger for «uvennlige» og presiserte at de ble utført av en regjering som er på vei ut av Det hvite hus.

Sanksjonene «underminerer russisk-amerikanske bånd» på en måte «som ikke er i tråd med det russiske og amerikanske folks interesse», het det videre i uttalelsen fra Kreml i dag.

Saken oppdateres

Friday, December 30th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments