Trump har gått i dekning: Avlyser lørdagens valgkamp

(Dagbladet): Donald Trump har avlyst planlagte valgkamparrangementer lørdag etter en video hvor kandidaten snakker svært nedsettende om kvinner har nådd mediene.

I et opptak fra 2005 gir Trump samtalepartner Billy Bush råd om å «klå henne i skrittet. Du kan gjøre hva som helst», og han forteller hvor enkelt det er å sjekke damer når man er rik og kjent.

Når skuespillerinna Arianne Zucker nærmer seg de to, avslører Trump at han har forsøkt å krabbe til køys med henne tidligere – uten hell.

- Jeg prøvde, men hun var faen meg gift. Jeg prøvde meg virkelig, men fikk det ikke til. Nå nettopp så jeg henne igjen, hun hadde fått kjempestore pupper og det hele.

Trump: – Jeg beklager

Like etter klokka seks i natt norsk tid kom Donald Trump med en videobeskjed på Twitter.

Her unnskylder han seg.

- Jeg har aldri sagt at jeg er perfekt, eller at jeg har prøvd å være noen som jeg ikke er. Jeg har sagt og gjort ting som jeg angrer på, og ordene offentliggjort i dag i en mer enn ti år gammel video, sier presidentkandidaten:

- Jeg sa det. Jeg tok feil, og jeg beklager. Jeg lover å være en bedre mann i morgen og kommer aldri noensinne til å skuffe dere.

Avlyser
Opptaket er fra samme år som Trump giftet seg med sin kone Melania og sender sjokkbølger gjennom det politiske landskapet i USA.

Samtidig som flere profilerte republikanere nå ber Trump trekke seg, avlyser kandidaten lørdagens planlagte valgkamparrangement. I en presseuttalelse klokka 03.30 i natt norsk tid hevder Trump at han er opptatt med «debattforberedelser».

- Jeg vil tilbringe dagen i New York med debattforberedelser med partileder Reince Priebus, guvernør Chris Christie og senator Jeff Sessions, og deretter fly til St. Louis for den andre presidentdebatten søndag, heter det i presseskrivet.

CNN hevder derimot at Trump og hans rådgivere har låst seg inne i Trump Tower på Manhattan for å finne ut hvordan situasjonen skal takles før debattmøtet med Hillary Clinton søndag, ettersom denne stormen ikke ser ut til å roe seg med det første.

Clinton tok forøvrig – som forventet – sterk avstand fra Trumps kommentarer nærmest umiddelbart.

- Jeg blir kvalm

Trump sender visepresidentkandidat Mike Pence alene til Wisconsin for å treffe Paul Ryan og sanke stemmer. Ryan er også en av dem som gikk hardest ut mot sin partifelle i etterkant av videoavsløringen, og sa han ble fysisk uvel av å høre måten Donald Trump snakket om kvinner på.

- Jeg blir kvalm av det jeg hørte i dag. Kvinner skal hylles og støttes, ikke gjøres til objekter. Jeg håper Mr Trump behandler denne situasjonen med den seriøsiteten som kreves og jobber hardt for å vise nasjonen at han har mer respekt for kvinner enn dette klippet antyder, sier Ryan i et presseskriv.

Det nå avlyste arrangementet skulle være første gang populære Paul Ryan, som var Mitt Romneys visepresidentkandidat i 2012, aktivt tok del i Trumps kampanjearbeid.

Ryan har ikke sagt noe om han nå trekker sin støtte til Trumps kandidatur.

- Ikke en søndagsskolelærer

Mange har gått hardt ut mot Trump, deriblant flere fra hans eget parti, men presidentkandidaten får også støtte:

- Vi skal velge lederen for den frie verden, ikke en søndagsskolelærer, sier Corey Lewandowski til CNN.

Han er Trumps tidligere valgkampsjef.

Trump får også støtte på Twitter fra mange av sine svorne tilhengere, men republikanske tungvektere som Jeb Bush og Jon Huntsman har begge gått hardt ut mot Trump i natt norsk tid.

- Tiden har nå kommet for at guvernør Pence tar over, sier Huntsman til The Hill.

Saturday, October 8th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments