«Trump Force One» danker ut presidentflyet på luksusdetaljer

(Dagbladet): «Trump Force One» blir den spøkefullt kalt – det private flyet til den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.


PLASS TIL PRESSE: Donald Trump og hans visepresidentkandidat Mike Pence lar seg intervjue ombord i flyet som kalles Trump Force One. Foto: Ap/ Evan Vucci /NTB Scanpix 
Vis mer

Det er en referanse til Air Force One– flyet som den amerikanske presidenten, for tida Barack Obama, har til sin disposisjon.

- Ikke dårlig, eller hva Jeg kjøpte den av Microsoftgründer Paul Allen og fikset den fra topp til bunn. Den er større enn Air Force One, som ligger et trinn under på alle måter. Rolls-Royce motorer, 43 seter. Vet du at Discovery Channel hadde et innslag om den der den ble beskrevet som verdens mest luksuriøse fly?

Det sa Donald Trump da Rolling Stone fikk bli med ham i flyet i fjor høst.

At flyet var større enn presidentens, viste seg å ikke stemme. Det var skryt fra Trumps side.

Mindre på alle måter

Presidentens fly er både bredere, høyere og lengre enn Trumps Boeing 757-200, skriver Svenska Dagbladets næringslivssider, som har sammenstilt detaljene om de to flyene, samt Hillary Clintons nye kampanjefly.

Air Force One er 59,6 meter over vingene, mot Trump-flyets 41 meter. Air Force One er nesten 69 meter lang, mens Trumps er nærmere 47 meter lang, skriver de og siterer Washington Post.

I tillegg er presidentflyet raskere og det kan også kjøre lengre enn Trumps fly før det må lande.

Trumps fly beskrives derimot som det mest luksuriøse av flyene.

Kino og matsal

Både Obamas fly og Trumps fly har konferanserom, men bare Trumps har kino. Trumps fly har også flere lounger og en matsal. I videoen over viser Amanda Miller fra Trumps Reality tv-show The Apprentice fram interiøret, med detaljer i mørkt tre, skinn og 24 karat gull.

En av grunnene til at Air Force One ikke scorer like høyt på luksus, kan være at det har flere sitteplasser. Air Force One har plass til 70 passasjerer, mot Trumps 43, ifølge avisa.

Det er heller ikke sikkert det hadde blitt godt tatt i mot blant amerikanske skattebetalere om flyet var fylt av overdådig luksus.


GOD PLASS: Også den amerikanske presidenten reiser komfortabelt. Her ser Barack Obama på fotball-VM sammen med  rådgiver Valerie Jarrett om bord på flyet i 2014. Foto: REUTERS/Larry Downing 
Vis mer

Air Force One er likevel en farkost med godt med bekvemmeligheter.

Presidentens private rom på flyet har egen omkledningsdel, treningsrom og dusj. Det finnes også et kjøkken, en matsal, ulike møterom og presidenten har i tillegg sitt eget kontor.


KAMPANJEFLY: Demokratens presidentkandidat Hillary Clinton hilser på pressen om bord på flyet som hun har benyttet siden september. Foto: AP Photo/Andrew Harnik
Vis mer

Standardsitteplasser

Demokratens presidentkandidat Hillary Clinton har reist rundt i et nytt kampanjefly siden september. Flyet har slagordet «Stronger together» på hele siden og en stor «H» på haleroret, skriver Svenska Dagbladet.

Også her er det plass til Clintons stab og til journalister, men flyet har standardsitteplasser og ingen luksusdetaljer.

Dermed kommer Trumps fly best ut på luksus også i forhold til henne.

Saturday, October 22nd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments