Trefilov slapp med skrekken da Kroatia yppet seg

• Russland – Kroatia 32-26 (16-13)

HELSINGBORG (Dagbladet): Russland vant åpningskampen mot Kroatia i gruppe D – ei gruppe som Norge også er en del av.

Russerne var store favoritter før kampstart, men kroatene yppet seg med et sterkt comeback etter pause. Laget til Jevgenij Trefilov ledet på det meste med åtte mål, men holdt på å rote det til.

Likevel hentet russerne seg inn og vant.

Russland startet nemlig brukbart var lenge hakket foran og gikk til pause med 16-13.

I andre omgang stakk Russland fra i starten og gikk opp i 23-15 – en åttemålsledelse – etter 37 spilte minutter.

Men så våknet Kroatia og kjempet seg tilbake i kampen. Plutselig sto det 25-23 etter 51 minutter og det var full match igjen.

En solid avslutning på kampen sørget derimot for at favorittene slapp med skrekken.

Vladlena Bobrovnikova og Victoria Zhilinskayte scoret begge seks mål for seierskvinnene.