Terrorfrykt i London: Bombe funnet på T-banen

(Dagbladet): Politiet i London har avdekket et planlagt terrorangrep mot T-banen i den britiske hovedstaden. Samtidig er trusselnivået på undergrunnen økt til «betydelig»

Det er The Telegraph som melder om bombefunnet, som fant sted torsdag. Én mann er arrestert, men hans tilknytning til bombefunnet skal foreløpig være uklar. Mannen ble pågrepet rundt lunsjtider fredag.

Ifølge The Guardian var bombet hjemmelaget, og relativt lite sofistikert.

Uklart motiv

The Telegraph kom over bombeforsøket gjennom en beskjed sendt ut til britisk militærpersonell som advares når det fryktes at et terrorangrep kan være nært forestående. Britiske sikkerhetsmyndigheter kan per nå ikke utelukke at flere eksplosiver er plassert på metroen, ifølge The Telegraph.

«Økningen er et svar på funnet av det som mistenkes å være et eksplosiv på T-banen i går», heter det i skrivet The Telegraph fikk tilgang på.

«Det er uklart hvem som plasserte gjenstanden og hva deres motiv for dette var. Derfor er det mulig at gjerningsmannen kan forsøke å plassere ytterligere gjenstander. Trusselnivået vurderes fortløpende etterhvert som mer informasjon blir tilgjengelig», heter det videre i skrivet.

19-åring pågrepet

Bomben skal ha blitt funnet på en T-bane-vogn i North Greenwich, og anti-terrorpolitiet pågrep senere en 19 år gammel mann. Det er foreløpig uklart om dette var mannen som faktisk plasserte eksplosivene i undergrunnen. 19-åringen har nå status som mistenkt. Ifølge vitner ventet politiet på mannen, og pågrep ham i nærheten av London Metropolitan University.

The Guardian skriver at politiet mistenker koblinger til ekstrem islamisme. London-politiet benyttet elektrosjokkpistol for å få kontroll på den pågrepne mannen.

Ifølge det interne skrivet kommer politiet i London nå til å øke tilstedeværelsen på T-banen og sikkerhetsrutinene vil bli skjerpet i dagene som kommer.

Det er 11 år siden terrorangrepet mot T-banen i London den 7. juli 2005. Angrepet kostet 52 mennesker livet.

Friday, October 21st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments