Telenor-ansatte fikk sjokkbeskjed. Om lag 180 ansatte må gå

- I dag har de ansatte i Steinkjer, Førde og Stavanger fått en litt tung beskjed om at deres avdelinger vil legges ned, sier Caroline Lunde, informasjonssjef i Telenor Norge til Dagbladet.

Hun opplyser også om at 60 ansatte på bedriftsdivisjonen til Telenor på Fornebu blir overtallige og at de vil få tilbud om sluttpakker. Kontoret på Lillehammer legges også ned.

Lunde opplyser at om lag 180 stillinger berøres, og at kuttene har sin årsak i «det digitale skiftet» og at det er lavere etterspørsel etter direkte kontakt med Telenors kundebehandlere. Lunde begrunner også kuttene i effektivisering.

(Se endringene i faktaboks under)

Selvbetjente løsninger

«Det skjer nå et globalt teknologiskifte som griper inn i alle bransjer, og kundenes adferd endrer seg kontinuerlig. Vår ambisjon er å tilby kundene enkle, automatiserte og mer selvbetjente tjenester, som fungerer raskt og effektivt», går det fram av Telenors pressemelding.

- Telenor skal lede an i digitaliseringen av Norge, og det innebærer at vi oftere enn før må gjøre endringer i vår egen organisasjon og måten vi jobber på. Vi ser at utviklingen i markedet skjer svært raskt, og vi må sørge for at Telenor står best mulig rustet til å møte utfordringene i forbindelse med det digitale skiftet, sier administrerende direktør i Telenor, Berit Svendsen.

- Rå og kynisk politikk

Ifølge EL og IT Forbundet, innebærer kuttene at divisjon for bedriftsmarkedet reduseres med en femtedel og at totalt 188 personer i konsernet mister jobben.

- Det er en rå og kynisk personalpolitikk fra Telenors side, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet, i en pressemelding.

Forbundet sier at Telenor erstatter 85 medarbeidere på kundeservice i Stavanger og 23 ansatte i Førde med midlertidighet andre steder i landet.

- Oppsigelsene er hensynsløse overfor lojale medarbeiderne, og vi ser ikke hvordan dette styrker Telenor som selskap. De kvitter seg med erfaring og kompetanse, og erstatter det med nyrekrutterte medarbeidere i midlertidige stillinger med 150 000 kroner mindre i årslønn. Telenor Norge er ikke et selskap som sliter med inntjeningen, så dette er rett og slett kynisk og forkastelig, sier Andersen.

- Kunne vært unngått

Fagforeningen Negotia mener kuttene kunne vært unngått, ifølge E24.

- Dette er opprørende. En del av de berørte ansatte kunne fortsatt hatt jobber fremover, dersom ledelsen hadde fulgt Negotias oppfordring om større fokus på kompetanseheving og kompetanseendring av egne ansatte, sier Roger Rønning, konserntillitsvalgt for Negotia i Telenor, i en pressemelding.

Telenor har tidligere hatt 27 kontorer over hele landet, nå forsvinner tre.

Monday, October 24th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments