Tacoen blir bare enda bedre, og mye sunnere, hvis du lager den selv

En god start er å bytte ut posekrydderet til kjøttdeigen med din egen krydderblanding. Slik får du også full kontroll på saltinnholdet.

Smak til

- Jeg dropper saltet i krydderblandingen, og smaker heller til med salt underveis i stekingen. Bland sammen fennikelfrø, korianderfrø, spisskummen og chilipulver. Smaken blir mer kompleks og rundere hvis du rister frøene i en panne før du knuser dem, sier Jan Robin Ektvedt, som gjerne tilsetter litt tomatpure i kjøttdeigen etter at han har hatt i krydderblandingen.


GODT KRYDRET: Med hjemmelaget krydder smaker tacoen ekte og godt, og du har full kontroll på saltinnholdet. Foto: METTE MØLLER
Vis mer

- Litt paprika eller finhakkede stilker av stangselleri gir også god smak, sier kokken.


Oslo, 20140327. Kokken Jan Robin Ektvedt på det nyåpna stedet Hitchiker er årets påskekokk.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Vis mer

Paprika bruker han også i sin egenkomponerte tomatsalsa. Da griller han gul, grønn og rød paprika på høy varme slik at skallet blir svart, fjerner skallet og innmaten, og finhakker paprikakjøttet.

- Bland det sammen med gode tomater, rødløk, mango og ananas, og selvfølgelig rikelig med finhakket rød chili. Du kan også skvise litt lime i, men hvis tomatene er syrlige, trenger du ikke det. Jeg er også glad i å tilsette et par skjeer med god ketchup for å få den fyldige tomatsmaken, sier Jan Robin.

Gode lefser


TOMATSALSA: En frisk og god salsa hører med til et vellykket tacomåltid. Jan Robins smakfulle variant er inspirert av «pico de gallo», den tradisjonelle meksikanske salsaen, og er vel verdt å teste ut.
Foto: Mette Møller
Vis mer

De ferdigstekte butikklefsene er ofte tørre og smakløse. Det tar selvfølgelig litt mer tid å lage sine egne, men skal du invitere folk på taco, er det morsomt å overraske med hjemmelagde tacolefser. Jan Robin har funnet fram til en oppskrift med like deler av maismelet «maseca» og hvetemel.

- Jeg blander også inn litt ost i deigen. Bruk en ostetype du synes er digg. Dette er en variasjon av El Salvadors populære gatemat «pupusas», der de lager lefsene med flytende ost inni. Stek lefsene gylne i litt olje i en panne, og server dem lune, anbefaler Jan Robin.

Maismelet får du tak i større dagligvarebutikker, i spesialforretninger og i helsekostbutikker.


KREMET MAIS: Dette er raskt og kjempegodt tilbehør til taco. Du kan også bruke mais fra boks, men Jan Robin synes ikke det blir like godt.
Foto: Mette Møller
Vis mer

«PUPUSAS»: Jan Robins tacolefser er inspirert av «pupusas», som er tykke maistortillas fylt med ost og en av de mest klassiske gatematrettene i El Salvador. Foto: METTE MØLLER
Vis mer
Wednesday, October 12th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments