Svensk medaljehåp etter oppgenting i thrillerkamp

Serberne utlignet tre sekunder før slutt. Resultatet sender både Serbia og de svenske jentene videre til hovedrunden med tre poeng.

I løpet av åtte minutter i 1.-omgangen ga Sverige fra seg 11-11 til 11-17. Det så mørkt ut da for EM-verten.

Etter ti minutter i 2.-omgangen var stillingen uavgjort.

Spania gikk til hovedrunden som tredjelag (uten poeng) etter å ha utklasset Slovenia 30-18.

-Jeg er helt utslitt og litt delt i følelsene. Vi kunne vunnet, men lå også under med seks mål på et tidspunkt, sa Sveriges trener Henrik Signell til svensk TV3 rett etter kampen.

Fransk ledelse

I den andre puljen på svensk side av tablået går tapende OL-finalist Frankrike videre med to poeng etter 17-18-tap for Nederland torsdag kveld. Nederland og Tyskland er også videre med to poeng. Tyskland vant 23-22 over Polen.