Stjernene truer med fraflytting hvis Trump vinner

(Dagbladet): Natt til onsdag norsk tid avgjøres presidentvalget i USA, et valg mange omtaler som et skjebnevalg som med tiden vil skrives inn i historiebøkene.

Også en rekke Hollywood-stjerner har engasjert seg i valgkampen mellom Donald Trump (70) og Hillary Clinton (69).

Deriblant Mike Tyson (50) og Hulk Hogan (63) er kjent som tilhengere av republikanernes presidentkandidat, mens andre er krystallklare i sin støtte til demokratenes presidentkandidat.

Flere av de amerikanske kjendisene som støtter Hillary Clinton har gitt tydelig uttrykk for hvor grusomt det vil være om Donald Trump faktisk vinner presidentvalget.

Vil utvandre til Canada

Den gjengse amerikaner kan ikke gjøre stort med utfallet av nattas presidentvalg, med unntak av å stemme.

Berømte skuespillere og kulturpersonligheter truer på sin side med å melde flytting fra hjemlandet hvis Trump utropes til USAs nye president.

Blant disse er «Breaking Bad»-stjerna Bryan Cranston (60). I podcasten «The Bestseller Experiment» uttalte han nylig at han kommer til å rømme til Canada om Trump vinner.

- Jeg vil definitivt flytte. Det er ikke virkelig for meg at det ville skje. Jeg håper for Guds skyld at det ikke gjør det.

På spørsmål om Cranston vil ta seg en lang ferie i Vancouver om Trump vinner, svarte tv-stjerna følgende:

- Det vil ikke være noen ferie. Jeg kommer til å være en utvandrer i eksil, sa han i podcasten ifølge The Hollywood Reporter.

I likhet med Cranston har «Girls»-skaper Lena Dunham (30) erklært at nabolandet Canada blir hennes hjem om Hillary Clinton ikke vinner valget.

- Jeg vet om et nydelig sted i Vancouver, og jeg kan arbeide derfra. Jeg er klar over at mange har truet med å gjøre dette, men jeg kommer virkelig til å gjøre det, uttalte hun på Matrix Awards i april, ifølge CNN.

Dunham har tidligere harselert med Donald Trumps skandaleuttalelse som ble avslørt tidligere i høst, og tv-stjerna er en ivrig Clinton-tilhenger.

- Jeg er livredd

I USA er det ikke uvanlig at amerikanere gjør litt narr av Canada, noe som kan minne om den relativt godlynte nabokrangelen mellom nordmenn og svensker.

Hvis Donald Trump skulle komme til å vinne valget, kan man likevel si at det kanskje er Canada som ler sist – og best.

For det er ikke bare stjerner som Bryan Cranston og Lena Dunham som vil ta med talentet sitt over grensa.


ANTI-TRUMP: Chloë Sevigny vil pakke kofferten og flytte til Nova Scotia om Trump vinner valget. Foto: Lyvans Boolaky/imageSPACE/ NTB Scanpix
Vis mer

Den Oscar-nominerte skuespilleren Chloë Sevigny (41) vil flytte til Nova Scoita, fortalte hun i en Starz-video i januar. Grøsser-legenden Stephen King (69) synes Trump som president er et dødsskremmende scenario, og han har uttalt til The Washington Post at han vurderer å rømme til Canada.

Kulturikonet og den doble Oscar-vinneren Barbra Streisand (74) har på sin side sagt i et intervju med «60 Minutes» at hun står mellom Australia og Canada, ifølge Business Insider.

«House of Cards»-stjerna Neve Campbell (43) er faktisk kanadier, og vil ikke nøle med å rømme tilbake til landet hun vokste opp i.

- Jeg er livredd. Det er virkelig skummelt. Min største frykt er at Trump vil seire, sa Campbell til Huffington Post tidligere i år.

Må lære seg nye språk

Noen Hollywood-stjerner vil ikke nøye seg med å få én landegrense mellom Trump og seg selv.

Den populære komikeren Amy Schumer (35) ønsker å flytte så langt som til Europa hvis republikanernes presidentkandidat vinner valget.

- Jeg må lære meg spansk, for jeg kommer til å flytte til Spania eller noe sånt… Det vil være utenfor min fatteevne om Trump vant. Det er for sprøtt, sa «Trainwreck»-stjerna til BBC Newsnight i september.

Komiker og Trump-motstander Chelsea Handler (41) vurderer også Spania, der hun nylig kjøpte seg et hus, som sitt nye hjemland.

- Jeg kjøpte et hus i et annet land bare i tilfelle. Mens alle disse folka truer med å forlate landet og så ikke gjør det, så kommer jeg faktisk til å forlate landet, sa Handler på «Live With Kelly and Michael» i mai ifølge The Hollywood Reporter.


REISER LANGT: Komiker Jon Stewart kan tenke seg å forlate planeten jorda om Trump blir president. Foto: Greg Allen/Invision/AP/ NTB Scanpix
Vis mer

Komiker Jon Stewart (53), som ledet det satiriske nyhetsprogrammet «The Daily News», har gått hakket lenger enn både Schumer og Handler.

I september i fjor, noen måneder etter at Trump annonserte at han stilte som presidentkandidat, fortalte Stewart hva han ville gjøre om Trump flyttet inn i Det hvite hus.

- Jeg ville vurdert å gå om bord en romrakett og reist til en annen planet. For da har denne planeten åpenbart fått en skrue løs, uttalte han ifølge People.

Tuesday, November 8th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments