«Star Wars»-komponist med overraskende innrømmelse: – Har ikke sett filmene

,(Dagbladet): «Star Wars»-filmene har blitt en av tidenes mest ikoniske science-fiction-univers og filmmusikken, komponert av John Williams, må være en av de mest velkjente noensinne.

Mannen som står bak filmenes temalåter har imidlertid selv aldri sett filmene, røper han i et intervju med The Daily Mirror.

- Jeg unnlot å se dem. Jeg har aldri sett «Star Wars»-filmene og det er sant, sier han, og forklarer til nettstedet at når han først er ferdig med noe så går han videre.

Når han er ferdig med musikken til en film, så har han og medarbeiderne, levd, dubbet og gjort opptak til filmene slik at de rett og slett ikke har lyst til å se filmen de jobber med, forteller han.

- Jeg har ikke behov for å gå på kino og se på den. Kanskje noen synes det er rart, eller så hører de på opptakene av musikken min veldig sjeldent, sier Williams og legger til:

- Det er noe jeg ikke er spesielt stolt over. Det må jeg si, men det er også en del av det faktum at jeg er ferdig med Star Wars nå. Jeg jobber med Steven Spielbergs nye film og vil derfor ikke høre på ny musikk eller se filmer.

- Ikke spesielt minneverdige

Komponisten er en av vår tids største filmkomponister og står bak en rekke majestetiske temalåter til store og velkjente eventyr- og actionfilmer som blant annet «Jurassic Park» og de tre første «Harry Potter»-filmene.

Han har vunnet en rekke Oscar-statuetter, og låter som «The Imperial March», «Rebel Fanfare» og «Overture» har bidratt til å gjøre «Star Wars»-filmene så ikoniske som de har blitt. Selv så mener han at flere av disse låtene hverken er klassikere, eller spesielt minneverdige.

- Jeg vet ikke. Flere av de er ikke spesielt minneverdige. Det er kanskje den mest populære musikken jeg har komponert, sier Williams.

84-åringen vant i 1980 en Oscar for filmmusikken i den første Star Wars-filmen. Han har nå totalt vunnet fem statuetter. I disse dager jobber han med filmmusikken til «Star Wars: Episode VIII».

Wednesday, December 28th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments