Spiseklar béarnaisesaus har én stor fordel

Biff med bearnaise er en klassiker når vi skal kose oss litt ekstra. Béarnaise kan lages fra bunnen av, men mange foretrekker den du kan kjøpe spiseklar eller laget fra pose. Her sammenlikner vi næringsinnholdet i de spiseklare bearnaisesausene.

Béarnaise er en saus som mange har et sterkt forhold til. Noen mener det er helligbrøde å kjøpe den ferdig og benytter enhver anledning til å forteller hvor lett det er å lage den fra grunnen, andre får følelsene i kok når det blir snakk om den fornorskede skrivemåten bearnés, som de mener håner sausens franske opphav.

Mye fett og kalorier

Men her snakker vi altså om næringsinnhold. Du har sikkert hørt at béarnaise er en ekstra fet saus, og dermed noe du bør holde deg borte fra hvis du skal passe vekten.

Det stemmer til en viss grad, for mange béarnaisesauser inneholder over 500 kcal per desiliter.

Og er du glad i saus, er det ingen problem å spise en desiliter eller mer av gangen.

Sunnere enn hjemmelaget?

Selv om det er mye fett i de ferdige béarnaisesausene, så er mesteparten av dette fettet faktisk umettet, altså av den sunne typen. Dette er fordi de fleste av disse sausene er laget med rapsolje.

Lager du derimot posesaus eller hjemmelaget béarnaise der du bruker ekte smør, vil sausen du ender opp med inneholde langt mer mettet fett enn de spiseklare sausene i denne testen.

De spiseklare sausene har altså én klar fordel; sunnere fett.

Har du høyt kolesterol, eller mye hjerte- karsykdom i nærmeste familie, kan det altså være lurt å velge de spiseklare sausene fremfor saus laget på smør.

Av de spiseklare sausene er det chipotle béarnaise fra Rema 1000 som får best score.

For å gi en vurdering av sausene har vi sett på innholdet av kalorier, mettet fett og salt.

Ettersom ingen av sausene inneholdt mye salt, har vi valgt å la saltinnholdet telle halvparten av kalori- og fettinnholdet.

Mye kalorier, mettet fett, og salt har trukket ned.

Vi har valgt å gi terningkast 2-4 ettersom ingen av sausene kan sies å være direkte sunne slik at de fortjener høyere terningkast enn dette.

Hele testen finner du på Bramat.no,

Testresultater

Friday, November 18th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments