Spionsjef: Frykter Russland vil lage en ørken i Syria

(Dagbladet): Situasjonen i Syria har fått sjefen for den britiske etterretningstjenesten, Alex Younger, til å uttale seg.

I en tale av de sjeldne forteller Younger at Russlands kamper i Syria kan føre til massive ødeleggelser.

- I Aleppo, Russland og regimet i Syria forsøker de å lage en ørken – og de kaller det fred. Den menneskelige tragendien er hjerteskjærende, sa han ifølge CNN.

MI6

Tidligere i dag sa den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov at de syriske regjeringsstyrkene stanser angrepene på Aleppo for å la sivile evakuere. Det meldte russiske nyhetsbyråer, ifølge NTB.

Den britiske etterretningstjenesten, bedre kjent som MI6, er kjent for å operere i skyggen og dette er første gang Younger uttaler seg offentlig etter han begynte i stillingen i 2014.

Alex Younger leder Storbritannias kamp mot terrorisme verden over – og konfliktene i Irak og Syria er blant disse.

- Vi blir ikke trygge fra truslene som stammer fra det landet hvis ikke borgerkrigen der tar slutt, fortale MI6-sjefen i sin tale.

To viktige endringer

Alex Younger sa også i talen at han er bekymret for Europas sikkerhet når Storbritannia forlater EU og USAs neste president er Donald Trump.

- Jeg blir ofte spurt om hva de største politiske endringene i 2016 har vært, og det er Brexit og USAs valgresultat, sa han.

- Mitt svar er at jeg vil satse på, og forventet kontinuitet. Disse endringene er langvarige, og de personlige båndene mellom oss (Storbritannia og USA) er sterke, sa han.

Trussel

Younger snakket også om hybrid krigføring. Russlands ble beskyldt for å påvirke den amerikanske valgkampen og for å spre falske nyheter.

- Tilgjengeligheten som er kjernen i globaliseringen, kan bli utnyttet av stater med fiendtlige hensikter til å fremme sin sak, sa Younger.

Han sier at MI6 skal gjøre det de kan for å avdekke disse eventuelle aktivitetene og hjelpe den britiske regjeringen og deres allierte ved å beskytte seg mot hybrid krigføring.

- Risikoen som står på spill er stor, og representerer en grunnleggende trussel mot vår suverenitet, og det bør være en bekymring for alle som deler demokratiske verdier, sa Young ifølge The Guardian.

Friday, December 9th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments