Solbakkens FCK tangerte den danske rekorden for kamper uten tap

Ståle Solbakkens FC København tok et nytt steg mot dansk seriegull med 4-0 over Viborg tirsdag. Samtidig tangerte laget en superligarekord.

Med seieren er FCK oppe i 21 seriekamper på rad uten nederlag. Det er tangering av Brøndbys rekord. Med seieren har Solbakkens lag 12 poeng luke til nærmeste utfordrer.

Det er nettopp Brøndby, som onsdag gjester Randers.

FCK stilte uten flere av sine profiler, deriblant kaptein Thomas Delaney og spissduoen Andreas Cornelius og Federico Santander, men satte likevel gjestene under press fra første minutt.

Midtstopper Jores Okore spilte fra start for FCK for første gang i superligaen, og han var nær ved å koste laget et tidlig baklengsmål. Ellers hadde FCK full kontroll.

Etter en halv time regisserte Ján Gregus en kontring som han selv avsluttet til 1-9. Rett før pause doblet Kasper Kusk ledelsen, mens Peter Ankersen gjorde sitt første FCK-mål da han satte inn 3-0. Gregus satte punktum.

Viborg er uten seier i sine ti siste seriekamper og er nest sist på tabellen.

Tom Høgli og Julian Kristoffersen var ubenyttede reserver for FCK tirsdag.