Solbakkens CL-drøm lever etter Olsens vanvittige redning

• FCK – Porto 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Ståle Solbakkens mannskap kjempet om Champions League-avansement mot Porto i kveld.

Med seier ville de ha alt i egne hender før siste kamp. Med tap ville drømmen være knust – og hvis kampen endte uavgjort var alt åpent før sjette og siste kamp i gruppespillet.

Gode sjanser

Det danske hovedstadlaget startet kampen best. Peter Ankersen hadde første omgangs største sjanse da han ladet skuddfoten fra drøye 20 meter, men skuddforsøket greide ikke å overliste Portos keeper Iker Casillas.

Solbakkens mannskap gikk likevel til pause med en god følelse – de hadde skapt flest sjanser, selv om Porto også viste seg fram.

Vanvittig redning

Men etter pausen ble de stadig tyngre for laget med de hvite draktene. Blant annet led de av å mange det faste spissparet Andreas Cornelius og Federico Santander, som begge var skadet.

Gultrøyene fra Portugal tok mer og mer over kontroll i kampen etter hvert som klokka tikket mot 90 minutter.

Kampens største sjanse var det André Silva som sto bak. Etter mye klabb og babb etter et innlegg, landet ballen i beina til spissen.

Fra fem meter fikk han to forsøk på å overliste FCK-keeper Robin Olsen, men den svenske keeperen greide på utrolig vis å holde CL-drømmen i live for Solbakkens mannskap.

Det første forsøket tok han med hånda, det andre med beinet før han fikk dunket ballen unna.

Dette skjer nå

Leicester fortsetter å herje i CL og slo Club Brugge 2-1 i gruppas andre kamp.

Dagens resultat gjør at FCK ligger to poeng bak Porto før siste kamp i gruppespillet. Porto møter gruppeleder Leicester i siste kamp, FCK møter belgiske Crub Brugge.

- Vi spiller mye av kampen på deres banehalvdel og skaper de 2-3 store sjansene vi håpet på. Det kostet mye krefter, og vi hang i tauene etter pausen. Alt i alt en grei kamp, sier Solbakken til Viasat.

- Hva tenker du om siste kamp?

- Jeg vet ikke hvordan B-laget til Leicester er? Det er det som avgjør. Det ser ikke bra ut før siste kamp, men vi har oppnådd målet vårt uansett, sier Solbakken.