Slik jobber politiet for å løse drapet på Tone (48) og Jakob (14)

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): Klokka 16.10 kom beskjeden til politiet. To personer, en kvinne og en gutt, hadde blitt knivstukket ved Wilds Minne skole i den sentrumsnære bydelen Lund i Kristiansand.

Seinere på kvelden tok saken en tragisk vending. Klokka 17.46 ble kvinnen, Tone Ilebekk (48) bekreftet død. Klokka 18.00 fikk politiet samme melding om gutten, Jakob Abdullahi Hassan (14).

Nå etterforsker politiet et dobbeltdrap. Slik skal de løse saken.

Saumfarer åstedet

Helt siden de første patruljene ankom åstedet i går ettermiddag, har politiet saumfart området. Natt til tirsdag kom også Kripos til stedet for å bistå Agder-politiet.


ÅSTED: Politiet på åstedet Wilds Minne i Kristiansand i går kveld.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vis mer

Tirsdag formiddag var arbeidet fremdeles i gang, blant annet ved hjelp av politihunder.

På åstedet kan det ligge verdifulle spor som igjen kan lede politiet til en eller flere ukjente gjerningspersoner. Sporene kan igjen, hvis de er gode nok, brukes som beviser i en eventuell straffesak mot vedkommende som drepte Tone (48) og Jakob (14).

Men politiet klarer ikke å løse saken uten hjelp.

På en pressekonferanse tidligere i dag ba Terje Kaddeberg Skaar, sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, publikum om hjelp.

- Vi ønsker tips om noen som kan ha sett dem sammen eller hver for seg. Vi ønsker å kartlegge deres bevegelser så godt det lar seg gjøre. Har de i vært i kontakt med hverandre eller noen andre? sa Skaar.

Ingen mistenkte

Per nå har politiet ingen mistenkte i saken, og er tilsynelatende ikke nærmere å pågripe en gjerningsperson selv etter å jaktet på vedkommende i hele går kveld og i natt. Store politistyrker jakter fortsatt på den, eller de, ukjente gjerningspersonen(e). Politiet har også gjennomført flere enn ti vitneavhør. Politiet har imidlertid ikke kjennskap til noen som så knivstikkingen med egne øyne.

Ute blant publikum kan én bit av puslespillet ligge, håper politiet.

- Vi mener det er personer som har vært i nærheten av Wilds Minne skole rundt klokka 16.00 i går, som ikke har vært i kontakt med oss. Vi ber dem om å gjøre det, sa Skaar på pressekonferansen.

I tillegg til den såkalte tekniske etterforskningen, åstedsundersøkelsene, og vitneavhørene, gjennomfører politiet en stor såkalt taktisk etterforskning.

Dette innebærer blant annet å samle inn videomateriale fra overvåkingskameraer i nærheten og for eksempel informasjon om bompasseringer – med mål om å finne en eller flere gjerningspersoner.

Dette vet vi – og dette trenger vi svar på

Tone Ilebekk jobbet i Lund barnehage, bare noen hundre meter fra åstedet. 48-åringen bor også i det samme området. Hun skal ha vært på tidligvakt i går, og skal ha vært ute og luftet hunden da hun ble knivstukket, ifølge NRK.

Hvorfor 14 år gamle Hassan, som gikk i niendeklasse på Fiskå ungdomsskole drøyt fem kilometer i luftavstand unna, var på stedet, vites ikke. 14-åringen var ifølge Fiskå ungdomsskole på skolen i hele går, trolig fram til 13-14-tida.

De to skal ikke ha hatt noen relasjon til hverandre, ifølge politiet. At de begge var på samme sted til samme tid, kan derfor ha vært en tilfeldighet.


FAMILIEVENN: – Hun var en fantastisk dame. Det var ingenting vondt i henne, sier en familievenn av knivdrepte Tone Ilebekk. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vis mer

- Fantastisk dame

Tone Ilebekk beskrives som «en fantastisk» dame av familievennen Arne Arnesen.

- Det var ingenting vondt i henne, hun var glad i unger og en stor omsorgsperson for sine barn. Hennes familie og hennes egne barn betydde alt for henne, sier Arnesen til Dagbladet.

- Dette er en kjernefamilie og drapet er et stor sjokk for dem. De skjønner ikke at noen ville gjøre et så godt menneske noe så vondt, legger han til.

- God gutt


REKTOREN: Oddvar Vik, rektor ved Fiskå skole, møtte Dagbladet i formiddag etter at skolen hadde hatt et minnesamvær. En 14 år gammel elev ved skolen var én av de to som ble knivdrept i Kristiansand i går. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vis mer

På skolen 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan var elev, var både elever og lærer i sjokk i dag. Tentamen og undervisning ble erstattet med minnestund og samvær.

- Det var en fin stund, men dette er en ufattelig tragedie og det gjør ordentlig vondt, sier rektor Oddvar Vik til Dagbladet.

- Som rektor kan jeg ikke uttale meg om hvordan elever er, men jeg kan si at han var en god gutt. Det var han virkelig, legger rektoren til.


DREPT: Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i Kristiansand i går ettermiddag. Foto: Politiet / NTB Scanpix
Vis mer
Tuesday, December 6th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments