Slaktet Citys drakter på Messis kveld: – Ikke still på tv-en. De er bare så stygge

Barcelona – Manchester City 4-0 (1-0)

Mange fotballsupportere hadde glatt vurdert å kappe av seg en finger for å få være på Camp Nou i kveld. Barcelona mot Manchester City i Champions League kan knapt bli større.

Lionel Messi sendte hjemmelaget i ledelsen etter 17 minutter. I det 61. minutt – da City hadde fått keeper Claudio Bravo utvist – økte han til 2-0. Mål nummer tre og hat trick kom åtte minutter seinere. Neymar sørget for 4-0 og den totale ydmykelsen for de engelske gjestene.

Men hvordan var det Manchester City framsto foruten den resultatmessige fiaskoen? På sosiale medier fikk de oransje-lilla draktene det til å koke. Dette er tredjedrakta til serielederen i Premier League.

- Ikke still på tv-en. De er bare så stygge, skrev den spanske storavisa AS på Twitter.

- En bisarr drakt, lød en annen av mange Twitter-reaksjoner.

Fernandinho misset

Alternativet hadde vært den tradisjonelle, lyseblå drakten – eller en svart/lilla variant. Men dette ble vurdert som for likt hjemmedrakta til Barcelona.

Uansett hjalp det ikke å spille med tredjedrakta. Manchester City var flere nummer mindre enn – for tida – lag nummer fire i Spania.

THE SAME OLD STORY: Lionel Messi viste at han ikke har mistet X-faktoren. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Barcelona tok ledelsen etter 17 minutter. Messi startet et angrep omtrent fra midtstreken. Han kombinerte med Andres Iniesta. Fernandinho gled i det avgjørende øyeblikket og dermed kunne Messi runde Claudio Bravo i mål.

City hadde sine sjanser – spesielt i sluttfasen av andre omgang – men var ikke dyktige nok.

Gjensyn

På sidelinja jobbet de to trenerne – Pep Guardiola og Luis Enrique – ustanselig. De fektet med armene og skjulte munnen med hånda hver gang viktige beskjeder ble gitt.

For Guardiola er det ekstra spesielt å innta bortegarderoben på Camp Nou. Fra 2008 til 2012 tok han 14 titler med Barcelona. Omkvedet var at dette ville han ikke klare i en annen klubb.

Foreløpig har han prøvd lykken i Bayern München og Manchester City. I Bayern tok han sju titler. Nå jakter han på sin første med City.

15 mål

Messi har for vane å score mot engelske klubber. På de siste 13 møtene har han 15 mål.

FORTVILTE: Pep Guardiola mistet humøret da Barcelona viste at laget var flere klasser større. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Etter 53 minutter tok kampen virkelig fyr. City-keeper Claudio Bravo skulle klarere utenfor 16-meteren, men sendte ballen rett i Luis Suarez. Da han skulle skyte ballen i mål, reddet Bravo med hendene – utenfor 16-meteren. Dermed hadde dommeren ikke annet å gjøre enn å vise ham ut.

- Det så rett og slett fryktelig dumt ut, sa Viasat-kommentator Roar Stokke på direkten.

Med én mann mindre virket kysten klar for Barcelona.

Under ti minutter seinere økte Messi til 2-0, med et kontrollert skudd fra 16-meteren. Åtte minutter etterpå sørget han for hat trick, etter et flott forarbeid av Suarez.

Et kvarter før slutt fikk Jeremy Mathieu sitt andre gule kort for kvelden. Dermed hadde begge lag ti mann.

Barcelona kunne økt til 4-0 på straffe, men Neymar lyktes ikke. Det gjorde han derimot på et langskudd like etterpå.

4-0 er flaut for engelsk fotball.