Skotsk festaften da WBA knuste tannløst Burnley: – Patetisk

West Bromwich – Burnley 4-0 (3-0)

(Dagbladet): Kampen som avsluttet helgas Premier League-runde ga nok ikke vann i munnen til supportere av engelsk fotball. Men kveldens kamp ble underholdende for den nøytrale tv-seer – iallfall den første omgangen.

Anført av tre skotter tok WBA en sterk seier på The Hawthorns. Før hvilen ledet hjemmelaget med tre mål, og alle målscorerne representerer Skottland på landslaget.

- Det de viste her var patetisk, mente TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller om Burnleys første omgang.

Burnley viste nok en gang at laget sliter stort på bortebane, hvor klubben står med fire tap og en uavgjort denne sesongen. Det eneste bortepoenget de står bokført med kom etter 0-0 mot Manchester United på Old Trafford sist.

Slik var scoringene:

1-0: Matthew Phillips plukker opp ballen som kommer fra en Burnley-spiller Dean Marney. Han vender opp og hamrer ballen over Tom Heaton.

2-0: Chris Brunt slår et langt oppspill til Salomon Rondon. Kraftspissen tar ned kula og sender den videre til James Morrison som går noen meter før han skyter ballen ned i venstre hjørne for keeper Heaton. Hans andre scoring på to ligakamper.

3-0: Darren Fletcher gjør noe så sjeldent som å tegne seg på scoringslista. Han må dele store deler av æren med Phillips, som drar seg fint ned til linja og legger ballen på et sølvfat til den defensive midtbanespilleren.

4-0: Rondon scorer WBAs fjerde etter fint kombinasjonsspill. Det er backen Allan-Roméo Nyom som til slutt slår ballen inn til spissen i boksen, som enkelt øker ledelsen med et skudd som skiftet retning fra kloss hold.

- Det er et forsvarsspill man knapt kan tro maken til som skjer, sier Kasper Wikestad i TV 2-studio om Burnley-spillerne.

- Det var perfekt i kveld. Vi spilte veldig bra, mente Rondon etter kampen under et intervju vist på TV 2.

WBA avanserte til 9. plass på tabellen etter seieren. Burnley er nummer 12.

Chelsea 12 9 1 2 27 - 9 28
Liverpool 12 8 3 1 30 - 14 27
Manchester City 12 8 3 1 27 - 11 27
Arsenal 12 7 4 1 25 - 12 25
Tottenham 12 6 6 0 18 - 8 24
Manchester United 12 5 4 3 17 - 14 19
Everton 12 5 4 3 16 - 14 19
Watford 12 5 3 4 17 - 20 18