Skolebygning i Nordland brenner fortsatt

Skolen er den eneste i bygda og består både av en ungdoms- og en barneskole med til sammen 230 elever. Ingen personer skal være skadd i brannen, som nå er under kontroll.

– Taket på ungdomsskolen er kollapset, mens taket på barneskolen og administrasjonsbygningen står ennå. Men det er brann- og vannskader på disse bygningene også, sier operasjonsleder Trond Martinussen i Nordland politidistrikt til NTB rundt klokka 3.15 natt til mandag.

Brannmannskaper fra flere omkringliggende brannvesen deltar i arbeidet, i tillegg til industribrannmannskaper fra Nortura. Selv om brannvesenet var mannsterkt til stede, spredde brannen seg i takkonstruksjonen, og det tok flere timer før de hadde kontroll på flammene.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget og meldte fra etter å ha sett røyk sive ut fra taket på skolen. Politiet sendte flere patruljer til stedet.

– Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha vært til stede eller vitne til hva som kan ha forårsaket brannen, opplyser politiet

Rektor Geir Åge Helgå sier han har fått mange henvendelser.

– Det er selvfølgelig trist. Skolen er en institusjon i en liten bygd, og mange tar kontakt. Jeg er på stedet nå for å se hvordan situasjonen utvikler seg og for å finne en løsning når vi vet omfanget, sa rektoren søndag kveld.

Hemnes kommune har tre skoler, og Korgen sentralskole er den største. Helgå opplyser at det ikke blir undervisning mandag.

– Vi jobber med å finne alternative undervisningslokaler. Det er en liten kommune, så det er ikke så lett. Selv om det ikke blir undervisning i morgen, har vi forhåpentligvis funnet løsninger for undervisningssituasjonen framover, sier han.

Politiet fikk melding om ulming i bygget 18.56 søndag kveld. Men litt over 19 fikk de melding om at brannen var mer omfattende enn antatt. (NTB)

Monday, September 19th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments