Skandale i USA: Clintons valgarbeider trakk seg etter denne videoen: – Det er ingen kunst å få disse folka til å klikke

(Dagbladet): Robert Creamer, som jobbet for Democracy Partners – en organisasjon involvert i Hillary Clintons valgkamp, har trukket seg.

Dette i etterkant av at den konservative aktivisten James O’Keefe publiserte en video tatt med skjult kamera. Videoen antyder at Creamer aktivt har gått etter republikanske valgarrangementer, ifølge CNN.

- Jeg ønsker ikke å bli en distraksjon for valgkampanjen til Hillary Clinton. Derfor har jeg fortalt partiet at jeg trekker meg, sier Creamer som omtaler samtalene i klippet som «hypotetiske samtaler om ting som aldri hendte».

Diskuterte vold

CNN skriver at klippene også viser samtaler der Scott Duval i Americans United for Change, en organisasjon brukt av Creamer, diskuterer måter å stimulere til vold på Trump-valgstevner.

- Det er ingen kunst å få disse folka til å klikke. Det handler om å dukke opp på valgstevnene i en t-skjorte der det står «Planned Parenthood». Eller «Trump er en nazist», sier Duval i klippet.

Creamer kaller Duvals uttalelser for feilaktige.

- De har ikke hold i virkeligheten. Vi har tatt ekstreme forholdsregler for å hindre at vold inntreffer på våre motdemonstrasjoner, sier Robert Creamer, ifølge CNN.

Demokratene tar avstand

Demokratene har på sin side tatt avstand fra videoen til O’Keefe.

De omtaler den konservative aktivisten som «en dømt kriminell med en lang forhistorie der han har feilredigert videoer for å fremme sin egen sak».

Ifølge CNN er han dømt flere ganger i forbindelse med sin aktivisme.

- Praksisen beskrevet i videoen av den daværende regionale underleverandøren (Duval) har ingenting å gjøre med vår helhetlige valgkampsstrategi, skriver Donna Brazile, midlertidig leder for den demokratiske valgkampskomitéen.

Også Hillary Clintons valgapparat benekter at de har oppmuntret til vold på Trumps valgstevner.

De omtaler imidlertid videoen som forstyrrende.

- Språket og taktikken som blir diskutert er ikke bra, selv om ordene aldri har blitt til handling, skriver Zac Petkanas, talsmann for Clinton, i en pressemelding.

Wednesday, October 19th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments