Skal telle valgstemmene på nytt i tre delstater. Trump: – Svindel

(Dagbladet): To og en halv uke etter presidentvalget er diskusjonene om stemmene fortsatt ikke over.

107 000 stemmer skiller Trump og Clinton i de tre delstatene som avgjorde årets presidentvalg: Wisconsin, Michigan og Pennsylvania.

Omtelling

I et blogginnlegg på Medium.com skriver Marc Elias, Clinton-kampanjens juridiske rådgiver, at de støtter en gjennomgang av stemmene i de tre nevnte statene.

Omtellingen av stemmene kommer i lys av påstandene om at noen har hacket, eller endret valgresultatet for hindre at Clinton skulle bli president. Blant annet har det vært snakk om at Russland skal ha påvirket presidentvalget.

- Vi har mottatt hundrevis av meldinger, eposter og telefoner fra folk som oppfordrer oss til å gjøre noe, hva som helst, for å undersøke om valgresultatet ble hacket og for hindre henne (Clinton) i å bli president, skriver Elias.

De grønne

Jill Stein, presidentkandidat for partiet De grønne, startet en innsamlingsaksjon tidligere denne uka for å få stemmene i de tre vippestatene telt opp på nytt, skriver New York Times.

Stein har så langt samlet inn 5,5 millioner dollar, og leverte fredag et formelt krav om en ny telling av stemmene i Wisconsin.

Clintons stab at den slutter seg til Steins krav, og har som mål om å samle inn nok penger til å også gjøre det samme i Michigan og Pennsylvania.

Hillary Clinton tapte med rundt 27.000 stemmer i Wisconsin og 60.000 i Pennsylvania og i Michigan lå Donald Trump kun 10.704 stemmer over.

- Svindel

Donald Trump, som vant det amerikanske presidentvalget med 58 valgmenn på landsbasis, sier på sin side følgende:


SNART PRESIDENT: Donald J. Trump. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Dette er svindel av partiet Det grønne, sier han i en uttalelse, ifølge CNN.

Til tross for at Hillary Clinton på landsbasis fikk minst 1,6 millioner flere stemmer enn Donald J. Trump, tapte hun kampen om Det hvite hus.

- Folket har talt og valget er over, noe Clinton selv uttalte på valgnatta, da hun gratulerte meg, sier Trump.

- Valgresultatet bør være akseptert istedet for å utfordre og misbruke det, noe som Jill Stein gjør, sier Donald Trump.

Saturday, November 26th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments