Sjekk inn – pust ut

Bare en time sør for Strømstad ligger spa-resorten Vann, en 1000 kvadratmeter stor oase med eukalyptusdufter, kaldkulp, blomsterbad og badebasseng.


UT MOT HAVET: Spa- og konferanseresorten Vann ligger idyllisk til nede ved vannet ikke langt fra Lysekil, og har et av Sveriges største spa-anlegg i underetasjen. Foto: Torild Moland
Vis mer

Her er man – som navnet tilsier – omgitt av vann: Hotellet ligger idyllisk til ved kanten av Gullmarsfjorden. Nede ved vannet er det så stille at man kan høre svanenes vingeslag i vannflaten.

Inne i spaavdelingen, som er en av Sveriges største, er det både et større basseng, et lite basseng og en rekke mindre avlukker med vann i forskjellige temperaturer.

Himmel og helvete

I den grønne «Skogspoolen» kvitrer fuglene og luften har en ubestemmelig aroma av skogsbær, mose og einer. I naborommet med det romantiske navnet «Blompoolen» er duften lettere å kjenne igjen.


AVSLAPPENDE: Den 1000 kvm store spaavdelingen har et stort og et lite innendørsbasseng, fem forskjellige kulper og tre badstuer. Unn dere gjerne en massasje etter besøket i bassengene. Foto: Ronny Frimann
Vis mer

«Ispoolen» er, som navnet tilsier, ikke et sted man sitter lenge. «Himmelspoolen» er derimot langt mer fristende, og «Djävulens gryta» ved siden av er triveligere enn den høres ut.

Gjør det selv

Vann tilbyr selvfølgelig også massasjer, kroppsinnpakninger og varmende boblebad. Men i tillegg er det lagt opp til at man kan gjennomføre sitt eget løp på «selvspa», hvor vi får tilbud om enkelte produkter som masker og skrubber.

Ta ting i en spesiell rekkefølge for å få et beroligende eller oppkvikkende effekt, eller ta ting etter innfallsmetoden, som vi gjorde: Først litt bad, så varme i et av de små bassengene, litt ansiktspeeling, en maske, mer bad og så en god kopp te i avslapningsavdelingen med utsikt til fjorden der ute.

For kropp og sjel

En lang dag i spaavdelingen skjerper også appetitten. Kjøkkenet er basert på lokale råvarer, og husets egen baker sørger for ferskt brød og konditorvarer hver eneste dag. Kokken sylter sin egen marmelade; fisk og skalldyr er selvfølgelig fra fjorden utenfor.

Til Vann kommer man for å spise godt, finne roen og kose seg.

For å sjekke inn og puste ut.

Saturday, October 29th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments