Situasjonen som fikk Messi til å kaste skoen i sinne

• Sevilla – Barcelona 1-2 (1-1)

(Dagbladet): Barcelona tok tre viktige poeng i toppkampen borte mot Sevilla i La Liga.

Barcelona vant 2-1 og har 25 poeng – to bak serieleder Real Madrid. Scoringer av Lionel Messi og Luis Suarez snudde kampen til seier i Sevilla.

Katalanerne har nemlig hatt en litt tung uke etter tapet mot Manchester City i Champions League tirsdag.

Mot Sevilla fløt det til tider mye bedre. Sevilla er nå på femteplass med 21 poeng.

Messi uten sko

Et spesielt øyeblikk kom etter 81 minutter da Messi ble taklet av Steven N’Zonzi og Barcelona-stjernen ble liggende igjen på gresset. Argentina-spissen mistet også den ene skoen i situasjonen og det ble et langt avbrekk i spillet da

N’Zonzi fikk det gule kortet. Messi begynte å spasere av banen med skoen i den ene hånda da dommeren plutselig også ga Messi det gule kortet. Trolig fordi han labbet av banen.

Situasjonen overrasket i alle fall Messi som kastet skoen mot sidelinja i sinne.

Stjernespilleren fikk uansett roet seg ned – og fortsatte de åtte-ni siste minuttene, med to sko.

Miss

Etter 15 minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen 1-0. Victor Vitolo ble spilt fri og løp ifra Barcelona-back Sergi Roberto. Alene med keeper fikset Vitolo scoring.

Målet kom etter rotete forsvarsspill fra gjestene, og spesielt ved Roberto som var både litt feilplassert og bommet på ballen.

Barcelona utliknet etter 42 minutter. Bortelaget rullet opp et fint angrep og Neymar slapp ballen videre til Messi på 20 meter. Angriperen gjorde alt enkelt – og på et touch sendte han ballen i mål, nede i nærmeste hjørne til 1-1.

Til pause var stillingen 1-1. Sevilla var hakket bedre i banespillet, men gjestene var effektive og tok vare på sjansene de fikk.

Store sjanser

Barcelona skapte flere sjanser utover i 2. omgang – og spesielt Messi bommet på flere store muligheter.

Etter 61 minutter lykkes derimot Luis Suarez. Messi slapp ballen videre til Suarez som skjøt inn 2-1 fra litt skrått hold.

Både Sevilla og Barcelona skapte store sjanser i kampens siste halvtime. Neymar fikk en supersjanse på overtid, men misset alene med keeper. Sevilla-spillerne ropte også på et straffespark i sluttsekundene, men uten å bli hørt.

Spansk 1. divisjon fotball søndag, 11. runde:

Celta – Valencia 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Dani Parejo (str. 33), 1-1 Facundo Roncaglia (43), 2-1 John Guidetti (77).