Senterpartiet vingler baklengs inn i fremtiden

Med de samfunnsendringene som vil komme, fremstår det merkelig at man stikker hodet i sanden og ikke tar inn over seg de endringene vi vet kommer. At de i tillegg ønsker å samarbeide med Arbeiderpartiet som har vanskelig for å mene noe om noe som helst, gjør ikke Senterpartiets situasjon noe bedre.

Mye tyder på at Senterpartiet går til valg på å reversere en rekke tiltak, samt bygge landet med gårsdagens løsninger fremfor politikk som er tilpasset morgendagens samfunn og realiteter. Man skulle nesten tro at partiet har et ønske om å komme tilbake til et samfunn hvor folk flest bodde på bygda og alle hadde sitt eget postkontor.

SENTERPARTIETS PROGRAMUTKAST ramser opp en rekke tiltak for skru tiden tilbake. Kommunereformen skal reverseres. Nå gjennomføres nødvendige endringer som har vært etterspurt av lokalpolitikere og fagpersoner i lang tid, men fornuftige kommunesammenslåinger skal iallfall reverseres dersom Senterpartiet får det som dem vil.

Videre vil de reversere reformen fritt behandlingsvalg. Denne reformen gir vanlige folk, også i distriktene, muligheten til selv å velge om de vil bli behandlet på et privat eller offentlig sykehus. Så lenge sykehuskøen eksisterer og det finnes ledig kapasitet på private sykehus, virker det meningsløst å tviholde på det offentlige tilbudet. Resultatet etter kort tid med reformen fritt behandlingsvalg er at sykehuskøene stadig reduseres. I et moderne samfunn er valgfrihet noe man ønsker mer av, likevel vil Senterpartiet reversere også dette.

VEIBYGGINGSSELSKAPET Nye Veier AS, som FrP har kjempet for, skal også legges ned dersom Senterpartiet får det som de vil. Selskapet er opprettet for at veiutbyggingen skal bli mer effektiv og gå raskere. Utfordringen har vært at for mange veistrekninger bygges stykkevis. Med Nye Veier AS skal vi sørge for sammenhengende utbygging når maskinene først er på plass. Dette gir mer vei for pengene, men det synes ikke å ha påvirket Senterpartiets reverseringsiver. Reverseringslisten er lang.

Konklusjonen at Senterpartiet går til valg i 2017 på å gå tilbake i tid. Og dette kan bli interessant. For dersom de tar sikte på et samarbeid med Arbeiderpartiet, noe de mest sannsynlig gjør, så vil det bli spennende å se hvilke løsninger det vil resultere i. Et parti som vil reversere og bygge Norge med fortidens løsninger og et parti som vil fremover, men ikke helt vet hvilken retning de skal gå.

UTFORDRINGENE I SAMFUNNET må møtes med morgendagens løsninger og ikke gårsdagens utdaterte løsninger, slik Senterpartiet vil. Et samarbeid mellom et reverseringsparti og et vingleparti er ikke det landet trenger nå. Et samarbeid mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet vil definitivt vingle baklengs inn i fremtiden.

Wednesday, September 14th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments