Senket Bayern med sitt femte mål på to kamper. Feiret på utradisjonelt vis

Borussia Dortmund – Bayern München 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Bayern München måtte vinne for å komme á poeng med sensasjonslaget Leipzig, som topper Bundesliga etter seier over Bayer Leverkusen fredag.

Borussia Dortmund har tidvis slitt denne sesongen, men i kveld var det duket for en seier som garantert smakte godt for de gulkledde.

Bayern hadde før kveldens oppgjør gått 10 kamper uten nederlag i ligaen, men den statistikken røyk da Pierre-Emerick Aubameyang scoret etter 11 minutters spill på Signal Iduna Park. Spissen burde scoret både to og tre, men kunne lettet konstatere at den ene scoringen holdt til seier.

I scoringsform

Borussia Dortmund har ikke vist særlig god form i ligaen den siste tiden. Det ble endelig en etterlengtet seier mot Hamburg sist, etter fire kamper før det uten seier. I den kampen scoret Pierre-Emerick Aubameyang fire mål på 48 minuter, og spissen tegnet seg først på scoringslista også i kveld.

27-åringen må dele mye av æren med Mario Götze, som serverte ballen til spissen fra høyrekanten. Aubameyang skjøv foten fram, og fikk så vidt pirket ballen over målstreken. Det var hans 12 ligamål denne sesongen.

- Det er dårlig forsvarsspill av Bayern, mente Kjetil Rekdal som kommenterte kampen for Eurosport.

Etterpå feiret Aubameyang scoringen med å ta armhevinger på gresset.

Resten av omgangen var veldig sjansefattig for begge lag, men det var Bayern som hadde initiativet. Stjernegalleriet tok mer og mer over kampen.

Annullert mål

Og det tok bare noen sekunder etter hvilen før målscorer Aubameyang fikk en kjempesjanse til å doble ledelsen. Spissen var plutselig alene med Manuel Neuer, som reddet bortelaget med en fin enhåndsredning.

Etter 55 minutter trodde nok alle at Bayern og Franck Ribery hadde utliknet. Franskmannen vartet opp med en frekk avslutning med høyrefoten bak den venstre, men scoringen ble annullert for offside.

- Fantastisk avsluttet, men det hjelper lite når du er i offside, mente Rekdal.

Og Bayern-presset fortsatte.

At Xabi Alonso har en god skuddfot vet de fleste, og spanjolen holdt på å score et perlemål etter timen spilt. Fra 17 meter sendte han ballen med innsiden av foten rett i tverrliggeren. Litt seinere var han involvert i en situasjon som kunne ødelagt kvelden.

En grusom feilpasning av Alonso gjorde at Aubameyang igjen kom alene med Neuer. Heller ikke denne gangen klarte spissen å overliste sisteskansen, som stoppet forsøket med en refleksredning.

Robert Lewandowski fikk en gedigen mulighet to og et halvt minutt på overtid, men avslutningen traff ikke mellom stengene.

Seieren betyr at Borussia Dortmund nå bare er tre poeng bak Bayern i ligaen.

Saturday, November 19th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments