Seks menn ble pågrepet for voldtekt på Gotland. Nå er alle sluppet fri

(Dagbladet): De seks mennene som søndag ble pågrepet på den svenske øya Gotland, mistenkt for å ha voldtatt en kvinne i 30-åra, er nå alle sluppet fri. Det melder Aftonbladet.

Statsadvokat Mats Wihlborg sier til avisa nå i morges at han nettopp har løslatt fem av mennene, like før fristen for å fengsle dem går ut. Den sjette er løslatt tidligere, men alle er fremdeles mistenkt i saken.

- Fornærmedes historie er ikke så solid at den kan ligge til grunn for en fengsling. Den avviker mye fra de mistenktes forklaringer, og sett under ett gjør jeg vurderingen at det ikke holder til fengsling, sier statsadvokaten.

Han opplyser imidlertid at etterforskningen fortsetter, med tekniske undersøkelser av beslag som er gjort i saken.

Den fornærmede kvinnen er rullestolbruker, og varslet selv politiet søndag morgen. Hun har fortalt at hun delte drosje hjem etter et resturantbesøk med en av mennene og måtte låne toalettet.

- Hun fulgte med ham inn og hadde ingen mistanker om at det skulle skje noe. Der benyttet mannen seg av situasjonen – overgrepet startet på toalettet, sa kvinnens bistandsadvokat Staffan Fredriksson til Aftonbladet i går.

Kvinnen har videre forklart at de andre mennene etter hvert kom til og sluttet seg til overgrepet.

De mistenkte mennene er alle i 20-årsalderen. De bekrefter å ha vært til stede på åstedet, men nekter straffskyld.

Wednesday, October 5th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments