Sanne er døv og jobber i kassa. Det har de løst helt fint

(Dagbladet): Et Facebook-bilde av Sanne Østergaard spres nå i hele Skandinavia.

Hun jobber i kassen på butikkjeden Fakta i Danmark. Ved siden av kassa står det et skilt, der det blant annet står: «Hei, jeg er døv!:-) Trenger du varer, eller annen hjelp? Spør min kollega i kasse 1»

Den smarte løsningen ble kjent etter Alex Stensholm delte bilde av Østergaard på butikkjedens Facebook-side og takket dem.

«Kjære Fakta. Jeg vil veldig gjerne rose dere for det fantastiske skrittet dere har tatt. Det er fantastisk at dere ser muligheter i å ansett døve, og at det ikke trenger å være et problem. Det finnes alltid ideer som kan fremme folks muligheter for å jobbe. Jeg synes simpelthen det er veldig bra av dere. Jeg håper det er flere kjeder som der den gode ideen deres, og som blir med på å skape mulgheter for døve. Døve er allerede hardt rammet av fordommer og arbeidsledighet.»

- Folk tror det er så vanskelig

Stensholm er jobbkoordinator for døve og hørselshemmede, og kjenner godt til problemstillingen.

- Det ikke er nok bare å snakke om det. Det er viktig å gjøre oppmerksom på positive ting i samfunnet. Folk tror det er så vanskelig å ansette døve, men så ser jeg plutselig at Fakta baner vei. Da er det ekstra viktig for meg å rose dem for deres modige forsøk, sier han til Dagbladet.

Innlegget er i skrivende stund likt av 15 000, delt av mange hundre, og fortalt om i svenske og danske aviser. Stensholm sier han har fått en henvendelse fra en annen butikkjede som har en døv ansatt som tidligere har forsøkt med et skilt på brystet. Men som nå kommer til å prøve å heller ha et stort skilt på kassa.

Responsen på innlegget er også overveldende positiv.

«Superbra gjort, Fakta. Det er fandenme god stil

Friday, November 11th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments