San Marino var på vei mot sjokkresultat, så scoret Norge tre mål på seks minutter

Norge – San Marino 4-1 (1-0) Slutt.

ULLEVAAL/OSLO (Dagbladet): Norge tok ledelsen etter elleve minutter da Davide Simoncini, som forøvrig til daglig jobber som regnskapsfører, sendte ballen i eget nett med kneet etter et innlegg fra Ole Selnæs.

Likevel begynte deler av publikum å pipe da dommeren blåste til pause, for Norge skapte ikke stort de første 45 minuttene. Og det skulle bli verre.

For San Marino utliknet utrolig nok etter 54 minutter. Det er verdt å merke seg at store deler av Ullevaal jublet for San Marinos scoring.

Adama Diomande var et friskt pust da han kom innpå like etter hvilen. Hull-spilleren scoret sitt første landslagsmål på vakkert vis 12 minutter før slutt.

Martin Samulesen ville ikke være noe dårligere. Unggutten, som er på lån i Blackburn, var kald og rolig da han vendte bort en mann før han banket ballen i nettet.

Like etterpå økte Joshua King ledelsen. Norge scoret dermed tre mål på snaut seks minutter.

Liveoppdatering (de viktigste hendelsene i kampen):

93′: Slutt. Norge vinner uten å imponere. San Marino lå an til uavgjort fram til det 78. minuttet, men da endte drømmen om poeng i Oslo.

89′: Joshua King drar seg fri på kanten, men skuddet/innlegget mot Skjelbred er ikke presist nok.

83′: MÅL! 4-1 til Norge! Ketchupeffekten på Ullevaal. Joshua King sender ballen i mål bak en litt svak keeper. Norge slipper med skrekken i denne kampen.

82′: MÅL! 3-1 til Norge! Det er innbytternes aften på Ullevaal i kveld. Martin Samuelsen drar av en mann før han hamrer ballen i mål. Hans første mål for Norge. Pen scoring!

77′: MÅL! 2-1 til Norge! Selnæs finner Diomande på 16 meter. Han vender opp og sender ballen i vinkelen. Klassescoring av Hull-spilleren, som gjør sitt første mål på landslaget.

77′: Joshua King får en stor sjanse. Angriperen runder keeper, men kommer skrått på mål. Skuddet går utenfor.

76′: Martin Samuelsen viser seg fram med en frekk finte på kanten. Corneren etterpå ender med at Diomande setter ballen over.

74′: San Marino-spillerne jublet som om de hadde vunnet VM etter scoringen. Det er ikke så rart for en nasjon som har scoret totalt 21 mål på 141 kamper før i kveld.

71′: ANNULLERT MÅL: Norge får et mål annullert. Aleesami slår inn foran mål, hvor innbytter Diomande får en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kloss hold. Dommeren annullerer scoringen for offside, noe tv-bildene viser er en feil avgjørelse.

64′: San Marino er faktisk greit med i kampen nå. Laget kommer på noen gode overganger. Men så får plutselig Joshua King en kjempesjanse i andre enden, men skuddet blir stoppet av San Marinos sisteskanse.

54′: MÅL! 1-1! Har du sett på maken. San Marino scorer! Stefanelli utnytter svakt norsk forsvarsspill, og banker etter hvert ballen i mål. Det er Zafferani som utfordrer to mann før han mister ballen, som faller til målscoreren. Stefanelli lar seg ikke be to ganger, og hamrer kula i nettmaskene.

- Det er jo ikke mulig. Det er komisk, roper MAX-kommentator Kenneth Fredheim ut.

- Vi tror ikke det vi ser, sier Tor Ole Skullerud.

San Marino har scoret to mål på de siste 26 kampene før i dag. For en kalddusj for Høgmo og Norge.

1-1: Stefanelli hamrer ballen forbi Jarstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

52′: Diamonde har vært livlig siden han kom innpå. Han er involvert i spillet når Svensson spiller til Skjelbred som igjen får avsluttet. Kapteinen har ikke fininnstilt siktet, og skuddet går igjen utenfor mål.

49′: Per Ciljan Skjelbred kommer til avslutning fra en grei posisjon, men skuddet går et stykke utenfor målet til San Marino.

46′: Adama Diomande kommer inn for Markus Henriksen i pausen.

Første omgang:

45′: Pause. Det er tendenser til pipekonsert fra publikum i det dommeren blåser i fløyta. Norge leder 1-0 etter et selvmål.

41′: Det er ikke mye spennende som skjer på Ullevaal-matta nå.

29′: Jo Inge Berget får pannebrasken først på et innlegg fra Jonas Svensson, men ballen går et stykke utenfor målet til San Marino. Like etterpå sender Joshua King et skudd via et San Marino-bein og noen meter utenfor.

20′: Norge fortsetter presset, men det er ikke mange sjanser å skrive hjem om etter scoringen.

11′: MÅL! 1-0 til Norge! Selnæs slår inn i boksen, og kaptein Simoncini er klønete som setter ballen i eget mål. Norge har endelig scoret i kvaliken.

08′: Frispark til Norge på 16 meter. Joshua King tester skuddfoten, men skuddet går rett i muren.

05′: Norge har mye ball i innledningen her, men San Marino ligger bakpå med hele laget. Det blir som ventet ikke mye rom for nordmennene.

01′: Kampen er i gang.