Russisk varsko før verdenscupåpningen: – Jeg er overrasket, sier friskmeldt Sundby

KUUSAMO (Dagbladet): Mens majoriteten av de norske langrennsløperne ankom Kuusamo i går, avventet Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Kari Øyre Slind avreisen til grytidlig i morges.

Sett bort ifra litt baggasjetrøbbel gikk reisen knirkefritt. Det samme kan ikke sies om Sundbys oppladning etter at han forlot Beitostølen forrige uke med sykdom. Nå forteller 32-åringen til Dagbladet at han er frisk nok til å konkurrere, og at han vurderer å gå både morgendagens sprint og søndagens distansrenn i klassisk.

- Jeg er frisk nok til å gå skirenn i hvert fall. Det er jeg glad for. Jeg har vært syk en uke siden Beitostølen, så det er umulig å vite hvor jeg står. Jeg er spent og vet at dagene uten trening kan slå begge veier, forteller Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Hvordan påvirker dette sykdomsoppholdet deg?

- Jeg tror ikke det betyr så mye. Det er en grunn til at jeg trener mye, for at jeg skal tåle slike avbrekk som dette. Så lenge jeg ikke blir liggende langvarig med feber, har det vist seg at det ikke trenger å slå negativt ut. Det kan like godt gi motsatt effekt gjennom økt overskudd, håper Røa-gutta.

Vylegzhanins dobbel-varsko


IMPONERTE: Maxim Vylegzhanin viste meget gode takter i sesongåpningen i Finland forrige helg. Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug tror russeren blir hard å slå.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Vis mer

Forrige sesongs verdensener er i manges øyne den største favoritten på søndagens 15 kilometer i klassisk sammen med Didrik Tønseth, som vant forrige helgs norske langrennsåpning, og Johan Olsson, som vant åpningsrennet i Sverige.

- Didrik ser bra ut. Det spådde jeg allerede før forrige helg. Han svekket ikke sitt kandidatur, men det var mange andre som også gjorde det bra på Beitostølen. I tillegg fikk vi se mange spennende internasjonale resultater, forteller Sundby.

Spesielt resultatlistene fra åpningsrennet i Finland forrige helg var interessante, hvor hele det russiske laget var med. Maxim Vyleghzhanin viste storform og vant det ti kilometer lange klassiskrennet foran meget sterke navn: Stanislav Volzhentsev, Alexey Poltoranin, Alexander Bessmertnykh, Alexander Legkov, Alexander Larkov, Evgeniy Belov og Dimitiy Japarov fulgte på de neste plassene.

- Jeg er overrasket

Å sette hele denne gjengen på plass, er definitivt et kvalitetstegn. Men det var på klassisksprinten i Saariselka i Finland forrige helg at Vylegzhanin imponerte mest.

Oppsiktsvekkende nok vant femmilsspesialisten sprinten foran spesialistene Alexander Panzhinskiy og Nikita Kriukov, som er to av morgendagens største favoritter på herresprinten.

Sprinterne Alexey Pethukov, som riktignok er best i fristil, og Nikolay Morilov ble også satt på plass av allsidige Vylegzhanin.

- Ja, jeg er overrasket over at han vant sprinten i det selskapet der. Det tyder på at Vylegzhanin har gjort en god jobb på den biten og har lyst til å prege tourene i vinter, tror Sundby.

- Samtidig har han hatt en tendens til å være i god form helgen før sesongåpning. Han har vunnet de fleste sesongåpningen, men kanskje han har gjort en fantastisk jobb i sommer. Det blir spennende å se, sier Røa-gutten.

Johan Olsson er imidlertid ikke i tvil om at Sundby er den største favoritten på søndag.

- Martin er soleklar favoritt, men Tønseth og Vylegzhanin er også sterke utfordrere, mener svenskenes store håp på søndagens 15 kilometer.

Avgjørelse i kveld

Sprinten er vidåpen. I tillegg til de norske sprinterne, er Panzhinskiy og Kriukov, som altså begge ble banket av Vylegzhanin forrige helg, to av de heteste kandidatene når stilarten er klassisk og rennene er korte. Forrige sesong sprintener, italienske Federico Pellegrino, og det eksplosive franske sprintlandslaget er ikke like fryktinngytende i klassisk som i skøytesprint.

Sundby bestemmer seg i kveld om han skal gå sprinten eller ikke.

- Jeg har litt lyst til det, men jeg får vurdere i løpet av kvelden. Det hadde vært veldig fint med litt fartstrening og få startnummeret på brystet før søndag. I tillegg er det en viktig prolog på Lillehammer neste helg, som kan være nyttig å trene på, mener 32-åringen.

Niklas Dyrhaug tror Vylegzhanin er en av mange som kan vinne på søndag.

- De som gikk raskest i fjor, blir sterke også i år. Det er mange nordmenn, russere, svensker, finner, franskmenn og én fra Sveits og Kasakhstan. Det er vel fort 15 mann som kan vinne 15 kilometer klassisk. Det blir spennende, sier Dyrhaug til Dagbladet.

- Hva er dine ambisjoner på søndag?

- Jeg håper å kunne kjempe i toppen. Jeg har hatt en litt trøblete høst, men nå er jeg endelig bra i kropp og sjel. Jeg gleder meg til å komme i gang.

Friday, November 25th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments