Røper detalj om Schumachers tilstand: – Oppmuntrende

(Dagbladet): Ross Brawn er tidligere sjef i Mercedes F1 og jobbet tett på Michael Schumacher da tyskeren var verdens beste formel 1-fører.

Brawn jobbet med Schumacher i alle hans sju VM-titler – og er ifølge BBC en av få personer med kjennskap til den gamle motorsportstjernas helsetilstand. Schumacher havnet i koma i en skiulykke 29. desember 2013. Siden har offentligheten fått svært få opplysninger.

I et større intervju med BBC kommer Brawn med noen smådrypp:

- Familien har valgt å gjennomføre Michaels rekonvalesens (opptrening etter sykdom) privat, og det må jeg respektere, sier Brawn, som forteller videre:

- Det er oppmuntrende tegn og vi ber alle hver dag om at vi får flere av dem. Så det er vanskelig for meg å si veldig mye i respekt for familiens privatliv, sier Brawn, som har en positiv tone.

Går ikke

Det har vært mange rykter rundt Schumachers tilstand, og det har knapt blitt sagt noe offentlig det siste året.

I september fortalte derimot tyskerens advokat følgende i forbindelse med en rettssak:

- Han kan ikke gå, sa advokat Felix Damm, som la til at Schumacher heller ikke klarer å stå selv med hjelp fra terapeuter.

Schumachers advokater var i retten i et søksmål mot magasinet Brunte, som hevdet å ha et eksklusivt intervju der det også ble hevdet at Schumacher «kan gå igjen».

Rykter

Tyskerens tilstand har helt siden 2013 vært gjenstand for massiv spekulasjon i internasjonale medier, ofte til familien og andres frustrasjon.


VENNER: Michael Schumacher og Ross Brawn i Ferrari fra 2006. Foto:    REUTERS/Christian Charisius
Vis mer

En av dem som har kritisert de mange som har uttalt seg uten å vite, er manager Sabine Kehm, som hele tiden har kommet med de offisielle meldingene om den tyske motorsportstjernen.

I juni var Kehm på podiet på vegne av Schumacher igjen, denne gangen for å motta en hederspris på en galla i tyske Nürburgring. Der antydet hun at verden ikke skal vente på noen snarlige forbedringer.

- Vi ville alle følt oss bedre om det var Michael selv som sto her og takket, og ikke jeg. Men det er dessverre umulig. Det må vi dessverre akseptere og lære oss å håndtere, sa manageren.

- Vi kan ikke selv forandre noe, men vi gjør alt vi kan. Michaels familie er veldig glade for at det igjen er idrettskarrieren hans som får anerkjennelse og er i rampelyset, sa Kehm, gjengitt av blant andre Berliner Zeitung og Expressen.

Ber om framgang

Vennen Ross Brawn forteller nå til BBC.

- Alt jeg kan si er at det er mange spekulasjoner rundt Michael. Det meste er feil. Vi må bare håpe og be hver dag om at det fortsatt er framgang, og at Michael en dag kan gå ut igjen, sier Brawn.

Michael Schumacher er kanskje verdens mest kjente motorsportsprofil. Han debuterte i Formel 1 den 25. august 1991. Tyskeren tok totalt 91 Grand Prix-seirer og sju VM-titler (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004).

Han er gift med Corinna og har to barn (Gina-Maria og Mick).

Friday, November 4th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments