- Riktig av Erna Solberg å avbryte

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg avbryter sitt besøk i Nord-Norge for flere møter om den fastlåste budsjettsituasjonen.

- En riktig avgjørelse, sier KrF-leder Knut Arild Hareide, som tidligere har kritisert Solberg for å dra på en så lang reise i en kritisk situasjon for budsjettforhandlingene.

Solberg skulle etter planen ha vært i Nord-Norge fra lørdag til tirsdag ettermiddag. På programmet sto blant annet tenning av julegran i Tromsø og et møte med DDEs vokalist Bjarne Brøndbo

I stedet blir det nå møter om budsjettet, ifølge statssekretær ved Statsministerens kontor Sigbjørn Aanes.

- Det har vært jobbet med konkrete forslag gjennom hele helgen. Solberg returnerer nå til Oslo for flere møter om budsjett, sier han til NTB.

- Riktig med møte

Knut Arild Hareide sier de foreløpig ikke har fått noen formell invitasjon til et møte med statsministeren, men at han har forventninger om at det snart vil komme.

- Vi har forventninger når vi vet at de har jobbet med de innspillene vi har kommet med gjennom helgen. Det er riktig med et møte nå. Jeg sa før helgen at jeg syntes det var lenge å vente på et nytt møte. Jeg synes det var riktig av henne å avbryte, sier Hareide, og understreker at KrF er klare for å møte regjeringen når regjeringen er klar.

- Jeg kjenner på en bekymring om at det er en uke igjen til Finansdebatten i Stortinget og situasjonen er ennå ikke avklart. Det er regjeringen som sitter med hovedansvaret for å få budsjettet på plass, sier han til Dagbladet.

Besøker Mosjøen

Erna Solberg avbryter turen, men ikke før i ettermiddag. Hun vil først gjennomføre et planlagt besøk hos Widerøe Internet i Mosjøen klokken 12.45.

Regjeringspartiene og samarbeidspartiene har brutt frist etter frist i arbeidet med å få på plass en budsjettavtale.

Forhandlingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF startet onsdag 2. november. For at finanskomiteen skulle rekke å legge fram en såkalt samlet innstilling til Stortinget, måtte partene ha blitt enige innen fristen søndag 20. november. Budsjettet skal behandles av Stortinget i finansdebatten, som er satt til 5. desember.

Etter flere skjebnemøter hjemme hos Erna Solberg forrige helg, ble det klart at den fristen røyk. Avstanden var for stor, mye takket være uenighet om den såkalte «bilpakka».

Også Grande kritisk

Også Venstres leder Trine Skei Grande har vært kritisk til Solbergs reise.

– Nå har jeg avlyst min trøndelagstur som jeg har gledet meg veldig til. Helt oppriktig. Da har vi noen ulike vurderinger, men da håper jeg at hun har satt igjen nok folk i Oslo til at de kan jobbe.

– Det går helt fint å styre landet selv om man ikke sitter i Oslo. Det går også fullt an å få folk til å jobbe med de løsningene som vi skal legge på bordet, var svaret fra Erna Solberg før helgen.

Monday, November 28th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments