Rentebunnen er nådd: Nå øker DNB boliglånsrenten

(Dagbladet): Onsdag ble boliglånskundene i DNB møtt med en nyhet de trolig ikke satte pris på. DNB setter nemlig opp boliglånsrenta med inntil 0,2 prosentpoeng.

- Etter en periode med historisk lave boliglånsrenter er det mye som tyder på at bunnen er nådd, sier DNBs konserndirektør for personmarkedet, Trond Bentestuen.

Oppgangen ble annonsert bare noen timer etter at det ble avgjort at Donald Trump blir USAs neste president, noe som også førte til at Oslo Børs stupte da den åpnet, før den gikk opp igjen og endte dagen med en oppgang på 0,38 prosent.

Ventet på valget

Senior porteføljeforvalter i Storebrand, Olav Chen, sier han ikke vil spekulere i timingen for DNBs renteoppgang, men at det kan være forhold som gjør at man ville se an reaksjonen i markedene ved en Trump-seier.


Olav Chen, senior porteføljeforvalter i Storebrand. Foto: NTB scanpix
Vis mer

- Det er noen som spekulerte i at hvis Trump kom til makten så ville knerefleksreaksjonen være at rentene ville falle på grunn av forventninger om lavere vekst. Men det vi har sett er at uroen var superkortvarig, det jeg kaller en døgnflueeffekt, sier Chen.

Renteendringen vil tre i kraft 9.januar 2017 for eksisterende kunder. Alle kunder som får renteendring vil innen utgangen av neste uke få brev i posten eller i nettbanken om hvordan renteendringen vil påvirke akkurat deres lån.

- Den viktigste årsaken til renteoppgangen er, som de selv påpeker, at rentebunnen er bak oss. Bare noen kvartal tilbake så trodde og forventet man at Norges Bank skulle kutte renten videre, sier Chen.

- Neppe brå oppgang

Men DNB er ikke den første banken som hevet boliglånsrenten i denne omgang. Nordea hevet den for noen av sine kunder i september.

Chen peker på at DNB og Nordea følger opp at blant annet pengemarkedsrentene har steget og at forventningene om videre rentekutt er fjernet.

- Mye av det skyldes at oljeprisen har steget markant. I tillegg har vi alle uromomentene som Brexit og Trump, som ikke har satt en signifikant merkbar effekt i markedene og endret vekstutsiktene vesentlig, sier Chen.

Men Chen tror det er liten grunn for boliglånskunder til å frykte noen dramatisk renteøkning.

- Bunnen er bak oss, men jeg tror ikke på noen brå renteoppgang heller. Det tar lang tid før man ser en normalisering av rentenivået, sier Chen.

Renteoppgangen er også så liten at han mener det ikke vil ha noen effekt på boligprisene.

Wednesday, November 9th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments