Regjeringens beskjed til Trine og Knut Arild tirsdag morgen: – Bilpakka åpnes ikke

(Dagbladet): Mandag kveld møttes regjeringspartiene til et krisemøte i statsministerboligen.

Tema på møtet var blant annet Venstres krav om å åpne den såkalte bilpakken, som altså betyr endringer i det grønne skatteskiftet, og KrFs krav om å styrke budsjettet på ytterligere tre punkter:

  • Lærere
  • Distriktene
  • Familieliv

Tirsdag morgen møtes de fire partilederne på nytt på Statsministerens kontor.

En kilde tett på forhandlingene forteller til Dagbladet at en av konklusjonene på møtet mellom Erna og Siv tirsdag kveld, og som blir formidlet til Venstre og KrF tirsdag morgen, er at bilpakken blir stående uendret.

På vei inn på møtet fortalte Knut Arild Hareide til TV2 at de har jobbet med en skisse som de har fått fra regjeringen i løpet av natten.

- Vi har fått en del svar på KrF og Venstres innspill. Vi er ikke fornøyd med alle svarene, men det er et godt grunnlag for samtaler, sa Hareide.

Dobbelt nei fra KrF

I tillegg til statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen var også Per Sandberg (Frp), Bent Høie (H), Høyre-nestleder Jan Tore Sanner og Frp’s Hans Andreas Limi blant deltakerne på møtet mandag kveld.

Tidligere på dagen hadde det blitt det klart at de fire partiene fortsatt var langt unna en løsning. KrF-leder Knut Arild Hareide sa til Dagbladet at de verken kan gå for Venstres eller regjeringens forslag, slik det forelå da.

Den mye omtalte bilpakken innebærer blant annet:

  • Økte bensin- og dieselavgifter
  • Bompengekutt på 500 millioner kroner i distriktene
  • Økt pendlerfradrag
  • Redusert årsavgift for fossilbiler.

Steile fronter

Høyre skal ha lagt fram pakken sammen med Frp allerede før budsjettet kom for å unngå å måtte kjempe mot Frp og Venstre på to fronter i selve budsjettforhandlingene.

Men det oppsto likevel problemer, fordi både Venstre og KrF opplever at bilistene blir overkompensert gjennom bompengekutt og andre tiltak, slik at det ikke er tilstrekkelig med insentiver til å la fossile biler bli stående.

Etter det NRK forstår, jobbet derfor Solberg mandag med å få regjeringskollega Frp med på å åpne pakken. Samtidig skal Høyre jobbe for å få Venstre til å fire på sine krav, skriver NTB.

Saken oppdateres.

Tuesday, November 22nd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments