Rasende Mourinho sendt på tribunen: – Hodeløst

Manchester United – West Ham 1-1 (1-1)

(Dagbladet): José Mourinho ble i kveld henvist til tribunen for andre gang denne sesongen. Han ble så rasende da Paul Pogba fikk gult kort for filming, at han sparket til en vannflaske og lirte av seg noen kraftige gloser.

De røde djevlene var avhengig av seier for å holde følge med topp 4-lagene, som alle vant sine respektive kamper i helga. Med tap ville det være hele ni poeng opp til fjerdeplassen.

Det ble det nest verste utfallet for frustrerte United-spillere. En god keeper og marginer imot gjorde at West Ham fikk med seg et sjeldent bortepoeng. London-laget sto med fem tap og en seier på de siste seks i ligaen før kveldens kamp.

Det betyr at Manchester United spilte sin fjerde strake uavgjort hjemme på Old Trafford i ligaen. Det har ikke skjedd siden februar 1990 at United har gått fire hjemmekamper i ligaen uten seier.

Det er veldig frustrerende for spillerne, og Ander Herrera sier han ikke vet hva han skal si til fansen.

- Vi styrer kampen fullstendig fra start. De var veldig heldige med scoringen etter et minutt. Så kontrollerer vi og skaper sjanser. Keeperen deres var best. Det skjedde mot Stoke, Burnley og Arsenal også. Vi vet ikke hva vi må gjøre for å vinne en kamp. Vi spiller bra og har ballen mer enn motstanderen. Jeg vet ikke for å være ærlig, sier Ander Herrera etter kampen under et intervju vist på TV 2.

José Mourinho møtte ikke opp til pressekonferansen etter kampen. Han sendte i stedet Rui Faria.

- Alle så hva som skjedde. Det er en del av spillet. Det var dommerens avgjørelse. Jeg har ikke mer å si, sa Rui Faria om at Mourinho ble sendt på tribunen.

Marerittstart

Manchester United fikk en marerittstart på Old Trafford. Allerede etter halvannet minutt lå ballen i nettet bak David de Gea. Et frispark fra Dimitri Payet landet på pannebrasken til Diafra Sakho, som stanget bortelaget i ledelsen.

Det har bare skjedd én gang tidligere at Manchester United har sluppet inn et tidligere mål på Drømmenes Teater.

Zlatan Ibrahimovic utliknet til 1-1 ikke mange minuttene etterpå etter en nydelig pasning fra Paul Pogba, før United-manager José Mourinho mistet hodet da Pogba fikk gult kort for filming.

- Det er bra dømt, mente Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Det var ikke Mourinho enig i.

Manageren sparket til en vannflaske og kom med noen gloser til fjerdedommeren etter Pogbas gule kort. Dermed må portugiseren se resten av kampen fra tribuneplass.

- Dette mener jeg er hodeløst av Mourinho, sa TV 2s Brede Hangeland i pausen.

Har skjedd før

Det er andre gang denne sesongen at Mourinho blir sendt på tribunen. Det samme skjedde i pausen mot Burnley tidligere i sesongen. Da kjeftet han på dommer Clattenburg, fordi han ikke ga United straffe da Darmian gikk i bakken like før pause.

Det endte med at han ble straffet med ytterligere én kamp på tribunen mot Swansea.

Det er heller ikke første gang dommer Jon Moss henviser Mourinho til tribunen. Det skjedde også da han var manager for Chelsea i en kamp mot West Ham oktober i fjor.

Sjansesløsing

Manchester United kom til noen brukbare muligheter i andre omgang, uten å få ballen i nettmaskene.

Mourinho ga i midten av andre omgang beskjed til benken fra tribuneplass om at Wayne Rooney og Henrikh Mkhitaryan skulle kastes innpå i håp om få den forløsende scoringen som ville gi de røde ledelsen.

Kvarteret for slutt trodde publikum at Manchester United hadde tatt ledelsen da Mkhitaryan sendte ballen på innsiden av stolpen før den ble sendt i mål av Jesse Lingard, men sistnevnte var i offside da skuddet gikk.

Darren Randolph var tidvis i det umulige hjørnet i dag. Keeperen reddet flere skuddforsøk fra de rødkledde. Og da Zlatan Ibrahimovic endelig kom seg forbi en utrustende keeper, ble han stoppet av Angelo Ogbonna. Det ble derfor en frustrerende kveld for svensken og de andre United-spillerne.

Mot slutten kunne fort West Ham tatt med seg alle poengene tilbake til London, men de Gea stoppet et godt forsøk fra Fletcher like før slutt.

Dermed har Manchester United nå åtte poeng opp til Arsenal på fjerdeplass. Til serieleder Chelsea er det hele elleve poeng, og Erik Thorstvedt tror ikke Manchester United kan vinne ligaen nå.

- Det kan de bare glemme, mener Thorstvedt i TV 2-studio.

SPARKET FLASKE: Det skal være dette sparket som fikk Mourinho sendt på tribunen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix