Publikum hadde knapt rukket å sette seg før fenomenet hadde scoret to ganger

• Portugal – Andorra 6-0 (3-0)

(Dagbladet): Portugiserne fløy høyt etter EM-triumfen i Frankrike i sommer, og siden finalekampen mot Frankrike der han haltet av banen i den første omgangen, har ikke lagets talisman Cristiano Ronaldo vist seg i landslagsdrakta.

Inntil i kveld.

Hjemme mot Andorra på Estádio Municipal de Aveiro var Real Madrid-stjerna igjen på plass.

Det er bestandig knyttet forventninger til hva fenomenet fra Madeira kan finne på, men starten på kveldens oppgjør hadde neppe de største entusiastene sett for seg.

Målfest og utvisninger

Idet stadiouret viste tre minutter og ti sekunder ut i den første omgangen, hadde 31-åringen ikke bare scoret én, men to ganger.

Like før pause la João Cancelo på til 3-0, før Ronaldo satte inn sitt tredje og Portugals fjerde like etter hvilen, og samme mann la på til 5-0 med 20 minutter igjen å spille.

Dette er første gang målmaskinen har gjort fire mål i en og samme kamp med flagget på brystet.

Som om ikke kvelden var mørk nok for gjestene, pådro Jordi Rubio seg to gule kort på ti minutter, og ble sendt tidlig i dusjen. Det samme ble Marc Rebes, og Andorra måtte fullføre kampen med ni mann.

André Silva grep den muligheten, og fastsatte sluttresultatet til 6-0.

Gruppe B

Etter at Sveits ble for sterke i åpningskampen i gruppe B, og slo europamesterne 2-0, var det viktig å komme tilbake på vinnersporet for «A Seleção».

Sveits på sin side møtte Ungarn, som for et snaut år siden knuste Norges EM-drøm. Det så lenge ut som om de måtte ta til takke med poengdeling, men helt på tampen satte Valentin Stocker inn 3-2 for sveitserne.

I den siste kampen i gruppe slo Færøyene Latvia med 2-0.