Premier League-spiller med pinlig Twitter-tabbe: – De er styrt av de som står bak dem

Flere fotballspillere er aktive på sosiale medier, men det er ikke alltid de er like heldige med det de legger ut, og etter Victor Anichebes tabbe kan man tvile på hvor personlige kontoene til fotballspillere er.

Fotballspillere og klubber er ofte raskt ute med oppdateringer på sosiale medier etter kamper. Mest sannsynlig kommer ikke Sunderland-supporterne til å ta twitter-meldingene fra Anichebe på alvor fra nå av. The Independent gikk så langt som å kalle ham for en bedrager.

Spissen, som kom til klubben i sommer, la ut en melding som rett og slett var kopiert fra de som jobbet i mediateamet.


BLUNDER: Kan du Twitre noe som dette…..Foto: Faksimile fra Twitter
Vis mer

Det tok ikke lang tid før Anichebe innså hvilken tabbe han hadde gjort, men dessverre for ham hadde flere supportere og medier fått med seg innlegget.

Jesper Mathisen i TV2 synes at det var artig at Anichebe sendte ut en slik tweet, men påpeker at noe lignende ikke ville skjedd i Norge.

- Det viser at de engelske spillerne er mer styrt av de som står bak dem.

- I Norge er det ikke så mye trykk på det (som skjer på sosiale medier). Så for norske spillere er det friere. Klubbene oppfordrer spillerne til å være aktive, men de sier ikke hva de skal skrive.

Vanlig felle

Flere utøvere har vært i hardt vær for sin aktivitet på Twitter denne sesongen. Burnleys Andre Gray fikk tyn for meldinger han hadde skrevet i 2012. Supportere reagerte på at innleggene var homofobiske. 23.september skrev BBC at Gray hadde blitt utestengt i fire kamper og fått en bot på 25 000 pund av det engelske fotballforbundet (FA).

- I Norge læres spillerne opp til å være “kjedelige”, sier Mathisen.
- Man skal ikke være for tøffe i trynet eller frempå. Selv om det har skjedd for mange år siden så skjønner jeg at det (Twitter-meldingene til Andre Gray) blir bragt fram. Man er ansvarlig for ting man har skrevet og det kan bli brukt i mot fotballspillere.

David Luiz fikk kraftig kritikk av Jamie Carragher da han postet et bilde fra Chelsea-garderoben 30 minutter før kampstart. Brasilianeren gledet seg til sin første kamp tilbake i Chelsea-drakta og delte det med supporterne. Noe den tidligere Liverpool-spilleren ikke synes var profesjonelt.

Hull-spilleren Curtis Davies var raskt ute og forsvarte Luiz. – Jeg er sikker på at David var ute på banen og ikke holdt på med mobilen. Jeg garanterer at han har egne folk som hjelper til med det

Høy takhøyde

Det er likevel ikke alle som tabber seg ut på Twitter, flere bruker det for å erte motstandere. Likevel er det ikke alltid at det blir så godt tatt imot.

Etter at Manchester United hadde tapt 3-1 mot Watford var erkerivalene i Liverpool frempå for å håne de rødkledde.

Det fikk Gary Neville til å se rødt. I en rekke tweets la han ut om at det ikke hadde noen hensikt.

Sky Sports-kollega Jamie Carragher derimot synes det var artig at mediateamet til Liverpool hadde sendt et lite stikk mot United.

Først svarte han Neville på sin fleipete måte at det var agenten til David Luiz som hadde skrevet Twitter-meldingen.

Monday, October 24th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments