Politiet i Charlotte har offentliggjort video: Den viser at Keith Scott (43) rygger bort fra bilen før han blir skutt fire ganger

(Dagbladet): Tirsdag ble den afroamerikanske sjubarnsfaren Keith Lamont Scott (43) skutt av politiet i Charlotte i North Carolina i USA.

Slipper videoen

I kjølvannet av hendelsen krevde mange at politiet måtte offentliggjøre politets video av den fatale hendelsen, noe de lenge ikke ønsket å gjøre.

Politisjef Kerr Putney sier det vil være upassende å vise bilder av «et offers verste dag» til massene.

Men lørdag lokal tid snudde politiet og har nå offentliggjort videoen som viser drapet, skriver nyhetsbyrået AP.

Under en pressekonferanse i forkant av at de offentliggjorde videoen sa politisjef Kerr Putney at de offentliggjorde videoen etter at de hadde fått forsikringer om at det ikke ville forstyrre den interne etterforskningen av saken.

- Bildene i seg selv vil ikke gi noen klarhet i hva denne saken representerer eller hva utfallet vil bli. Bildene støtter bare all annen informasjon, sa Putney.

Ikke brutt loven

Ifølge Putney har hans politibetjenter ikke brutt loven, men påpekte også at internetterforskningen pågår.

- Politibetjentene blir overhodet ikke siktet av meg på nåværende tidspunkt, men det er en pågående etterforskning, sier Putney.


PISTOL: Politiet sier at Keith Lamont Scott var i bestittelse av denne pistolen da han ble skutt. Foto: Charlotte-Mecklenburg Police Department/Handout via Reuters / NTB scanpix
Vis mer

I tillegg til å offentliggjøre videoen sendte også politiet bilder av et håndvåpen og marihuana, som de sier Keith Lamont Scott hadde på seg.

Under pressekonferansen lørdag sa Putney at interaksjonen mellom Lamont og politiet i utgangspunktet dreide seg om besittelse av marihuana, før de la merke til at han hadde en pistol, skriver Washington Post.

Putney sier at pistolen forverret situasjonen.

Ubevæpnet?

Mye av stridstemaet i saken har gått på hvorvidt 43-åringen var bevæpnet eller ikke.

Politisjef Putney sier videoen er «mangelfull» med tanke på å gi et godt svar på om han var bevæpnet da han ble skutt.

- Det er ingen visuelle bevis på at han hadde et våpen i hånda eller at han pekte det mot en politibetjent, sa Putney, som la til at det samlede bevisbildet slår fast at Scott hadde et våpen og var en fare for omgivelsene.

Politiet har oppgitt i sin forklaring at Scott var bevæpnet. Familien på sin side har fortalt at han ikke var det. Deres forklaring var at Scott satt i bilen sin og leste en bok.

Videobildene som ble sluppet natt til søndag norsk tid, og som Dagbladet har sett, gir ikke noe godt svar på om Lamont var bevæpnet eller ikke.

Videobildene viser at Scott kommer ut fra bilen med hendene hengende ned langs siden, mens han går bakover bort fra bilen. Så avfyres det fire skudd fra politiet mot Lamont.

Familien slapp video

I videoen familien til Lamont slapp tidligere denne uka hører man at kona Rakeyia Scott roper gjentatte ganger til politiet at de ikke må skyte mannen hennes.

- Ikke skyt ham! Han har ikke våpen, han har en hjerneskade og han vil ikke gjøre dere noe, roper Scott til politiet.

På kort tid eskalerer ropingen og stemningen blir raskt annerledes, før man hører skudd avfyres. Videoen viser ikke om Keith Scott var bevæpnet eller ei.

I etterkant av drapet var det store opptøyer i Charlotte tre dager på rad.

Sunday, September 25th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments