Politiet har sperret av boligområde som følge av alvorlig trussel

(Dagbladet): Deler av den tyske byen Chemnitz er avsperret som følge av en pågående stor politiaksjon, etter at politiet fikk melding i går kveld om forberedelser av et bombeangrep.

Det melder lokalt politi på Twitter.

Avverger bombeangrep

Ifølge avisa Mitteldeutsche Zeitung ble en leilighet i morgentimene stormet av tungt bevæpnede politistyrker. Politiet skal angivelig ha avverget et bombeangrep.

Ifølge avisa Tag 24, er flere hundre politifolk på plass i området. Aksjonen skal ha startet lørdag morgen ved 5.30-tiden etter at en bombe skal ha blitt funnet i en leilighet i byen, skriver NTB.

Ingen pågrepet

En større eksplosjon som kunne høres i byen, var en kontrollert sprengning. Det er ukjent hvorfor politiet gjennomførte sprengningen. Ingen personer skal så langt være pågrepet, men politiet søker en person.

- Det var i går kveld at vi fikk meldinger om det som kunne føre til en alvorlig trussel, sier talsperson for politiet, Tom Bernhardt, ifølge Freie Presse.

Bernhardt sier at politiet nå har situasjonen under kontroll, samtidig som politiet ber ber innbyggerne om å holde seg innendørs og om å følge politiets instruksjoner.

Politiet ber også befolkningen i byen om å ikke publisere bilder eller videoer fra politiaksjonen. Politiet sier at dette kan skade politioperasjonen.

Svenske kongen på beøk

Ifølge svenske Expressen flyttes nå politistyrker seg fra Leipzig, hvor den svenske kongen oppholder seg på statsbesøk, til Chemnitz.

- Vi tar situasjonen på stort alvor og vi leter etter en mistenkt mann, sier innsatslederen for politiet til avisa.

Chemnitz er en by i delstaten Sachsen og har 250 000 innbyggere, ifølge Wikipedia. Byen ligger ikke langt fra grensa til Tsjekkia.

Saturday, October 8th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments