Pogba glitret for United. Så gjorde han det som fikk nettet til å koke

Manchester United – Fenerbahce 4-1 (3-0)

Tyrkiske Fenerbahce ble ingen målestokk for Manchester United i Europa League torsdag kveld. Seieren ble meget komfortable 4-1.

Ekstra gledelig for klubben og fansen var det at Paul Pogba (23) så ut som det han er – verdens dyreste fotballspiller – med en prislapp på 938 millioner kroner.

Franskmannen scoret to av målene. Etter det andre målet vartet han opp med det han er blitt kjent for i United-garderoben, en meget intens dans.

Feiringen – som må sies å være av den avanserte sorten – fikk det til å koke på sosiale medier etterpå.

- Det faktum at Pogba elsker å gjøre den nye dansetrenden, er årsaken til at jeg ønsker at han skal score. Ingen annen grunn, skriver en Twitter-bruker.

Treg start

FORNØYD: Paul Pogba levde seg inn i feiringen. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Og slik er gjennomgangsmelodien hos flere.

Pogba har fått kritikk for en treg start i United etter overgangen fra Juventus. Men innad i klubben har han vært en populær mann.

- Han har fått inn masse dansebevegelser i garderoben, har Luke Shaw uttalt i et intervju. Det samme har José Mourinho vært inne på, og torsdag kveld fikk tilskuere og TV-seere virkelig se den rytmiske siden av Pogba.

Det ble aldri spennende på Old Trafford, på en dag der Fenerbahces supportere dominerte bybildet i Manchester. «Noen tusen» tyrkiske bamser hørtes best fra tribunen. Men på banen var det aldri tvil.

Pogba sendte hjemmelaget i ledelsen på straffespark etter 31 minutter. Tre minutter seinere fikk United et nytt straffespark. Denne gangen var det Anthony Martial sin tur.

3-0 kom på et nydelig Pogba-skudd rett før pause. Det var kampens lekkerbisken. Og feiringen ble deretter.

- For to dager siden var han den verste spilleren i Premier League. 48 timer seinere var han fenomenal, sa en henrykt Mourinho etterpå.

Tre minutter ut i andre omgang økte Jesse Lingard til 4-0. Da var naturligvis den minste tvil fjernet.

Brutalt gjensyn

Pogba ble byttet ut kvarteret før slutt – til applaus.

For Robin van Persie ble det et brutalt gjensyn med Old Trafford. Han spilte 105 kamper for klubben fra 2012 til 2015. Denne gangen så det lenge ut til at han skulle gå målløs av banen, men i det 83. minutt reduserte han til 1-4. Det fikk Old Trafford til å klappe høflig, inkludert Sir Alex Ferguson.

Den tidligere United bossen satt for øvrig ved siden av skandaliserte Sam Allardyce, som fikk sparken som England-manager etter én kamp.

OLD TRAFFORD-DUO: Sir Alex Ferguson satt på tribunen sammen med tidligere England-trener Sam Allardyce. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Feyenoord og Manchester United topper gruppa med seks poeng. På forhånd hadde Pogba ett mål på 17 kamper i rødt. Etterpå uttalte han:

- Det var viktig å vinne. Nå er vi på toppen og ser fram til neste kamp.

Wayne Rooney skulle opprinnelig ta straffesparket han scoret på:

- Jeg spurte om jeg kunne ta det og han sa «ja». Jeg er veldig glad for at jeg scoret. Stor respekt til en spiller som Rooney som lot meg ta straffesparket.