Playoff-drama: Norge ett mål unna ekstraomganger

• Norge U21 – Serbia U21 1-0 ( 1-2 sammenlagt) etter 86 minutter

(Dagbladet): Inngangen for Norges unggutter var enkelt før kveldens kvalikkamp på Marienlyst.

Etter 0-2 borte mot Serbia – måtte de vinne med minst to mål for å kvalifisere seg til EM.

Og etter å ha presset på etter hvilen, fikk de norske ungguttene endelig uttelling.

70: Mohamed Elyounoussi lurte inn et perfekt innlegg fra Haugesunds Kristoffer Haraldseid- og med det er det kamp igjen!

Scorer Norge ett mål til, blir det ekstraomganger. Scorer de to – er de klare for U21-EM.

80: Norge har ikke greid å skape et stor trykk etter reduseringen.

89: Med ett minutt igjen setter Norge inn Martin Samuelsen. Nå kaster Smerud alle framover i jakten på mål!

90 +1: Serbia kontrer. Rossbach gjør en god redning som holder Norge inne i kampen.

90+2: Corner til Norge. Serbia-keeperen er ute og fanger ballen.

90+3: Rødt kort Norge. Ognjen Ozegovic faller i duell med Anders Trondsen.

Dagbladet oppdater saken!

Startet best

Det var laget fra Balkan som startet best i Drammen. De rundspilte Norge de første ti minuttene

Liverpool-unggutt Marko Grujic testet Rossbach med et langskudd fra 20 meter, før Sondre Rossbach måtte redde et forsøk på strek etter en horribelt tvers-over førte til en skummel overgang.

Norge kom bedre med i kampen etter horror-starten. Etter 12 minutter var Ghayas Zahid nære på å score, men skuddforsøket ble blokkert i siste liten.

Det startet en serie med sjanser for Norge. Mohamed Elyounoussi var nære på å pirke inn et knallhardt innlegg fra Birger Meling etter 20 minutter.

Samme mann var millimetere fra å sende Norge opp i ledelsen etter 36 minutter. Han ble spilt fri og lobbet ballen over Vanja Milinkovic-Savic, men forsøket ble reddet på strek.

VISTE SEG FRAM: Martin Ødegaard. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet