Pinlig tap for håndballgutta i EM-kvaliken

Norges håndballherrer var godt gående, men gikk på et ydmykende 29-32-tap for Litauen i søndagens EM-kvalifisering.

Dermed har Norge vunnet en og tapt en kamp i kvalifiseringen.

Lagene fulgte hverandre fram til 3-3 da først Norge dro ifra med tre mål. Hjemmelaget skjerpet inn forsvarsspillet, og en kort periode uten scoringer gjorde at Litauen tok føringen med 13-10 etter 20 minutter.

Den lille kollapsen kom etter par dårlige norske angrep. Bjarte Myrhol bommet fra strek, Sander Sagosen bommet på straffe og Magnus Jøndal bommet en sjelden gang fra kanten, og plutselig var kampen snudd igjen.

Stemte ikke

De litauiske spillerne la igjen veldig mye svette igjen i eget forsvar, men en god norsk spurt ga 16-15-ledelse ved pause for Christian Berges menn.

Utover i annen omgang dro Norge ifra til 22-19, men så slapp de vertene inn i kampen igjen. De takket og bukket og tok seg i ledelsen med 26-24.

Da avslutningene ikke stemte mot slutten av kampen kunne Litauen stikke fra til 29-25 med sju og ett halvt minutt igjen av kampen.

Mens kampen stort sett gikk i rusletempo fikk de norske spillerne fart på beina, men Jøndal hadde en dårlig dag og fortsatte å bomme slik at litauerne rodde i land seieren.

Det samme Litauen-laget ble utspilt av Frankrike og tapte med 17 mål i sin første kamp i uken som gikk.

Frankrike neste

Belgia holdt Frankrike til 37-37 med få minutter igjen av kampen, men det rutinerte franske laget dro i land en knepen 38-37-seier til slutt.

Nettopp Frankrike er Norges neste motstander i EM-kvalifiseringen, men det er først tidlig i mai neste år.

Før det skal Norge spille i VM-sluttspillet i Frankrike. Christian Berge tar ut sin landslagstropp 11. desember.