Oilers gikk på sjeldent hjemmetap

Serieleder Stavanger måtte se seg slått på egen is for annen gang denne sesongen. Sparta Sarpsborg kunne reise hjem med 3-2-seier.

Gjestene tok ledelsen tre ganger, og siste gang holdt det helt inn. Markus Gerbrandt scoret to av målene og ble matchvinner.

Tapet til tross har Stavanger en stor ledelse på utfordrerne, men Lørenskog tok innpå med to poeng og er 12 bak etter å ha vunnet et straffedrama mot Vålerenga på Jordal Amfi.

41-årige Jason Krog scoret i selve kampen og satte inn det avgjørende straffeslaget i femte runde da gjestene vant 4-3 foran 4227 tilskuere.

Vålerenga ledet straffekonkurransen 1-0 etter at lagene hadde prøvd seg to ganger hver, men Steffen Thoresen holdt liv i Lørenskogs sjanser, og noen misser senere avgjorde Krog.

Vålerenga beholder tredjeplassen, men er nå fire poeng bak Lørenskog.

Derbyseier til LIK

Lillehammer vant mjøsderbyet mot Storhamar 3-2 etter forlengning. David Morley ble den store helten. Han scoret 2-2-målet snaut fem minutter før slutt i 3. periode og vinnermålet etter 1.52 i sudden death. Morley hadde også assist på vertenes første mål.

Lillehammer på fjerdeplass skaffet seg tre poengs luke til Storhamar på plassen bak.

Sparta Sarpsborg følger ytterligere to poeng bak.

Målrikt

Stjernen måtte se seg passert av nabo Sparta da laget tapte 5-6 hjemme mot Manglerud Star etter forlengning. I en kamp hvor ingen ledet med mer enn ett mål avgjorde Peter Lindblad. Han gjorde 5-5-målet i 3. periode og vinnermålet etter bare 14 sekunders spill i forlengningen.

Tross Manglerud Stars seier økte avstanden til den siste sluttspillplassen, ettersom Frisk Asker gjorde kort prosess med tabelljumbo Kongsvinger og vant 7-0. Frisk er ni poeng foran MS.

Ryan Hayes og Endre Medby scoret to mål hver for Frisk.