OBS! OBS! Varsler store mengder med regn og snøskredfare i flere fylker

(Dagbladet): De som bor i Midt-Norge og på nordvestlandet har en regntung helg i vente.

Sogn-og Fjordane, Møre- og Romsdal, Trøndelag og sørlige deler av Nordland, på Helgeland, kan vente seg store mengder med nedbør i morgen. Det er sendt ut OBS-varsel i samtlige av fylkene med fare for lokalt store nedbørmengder.

- Våtest vil det bli i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. De kan få rundt 70-100 millimeter regn i løpet av dagen, sier Nina Larsgård, meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Det er også ventet stiv kuling i Sogn og Fjordane. Fra Stadt og nordover er det ventet liten storm.

Snøskredfare

På grunn av de kraftige vinden og de store nedbørmengdene som er ventet, har NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) har sendt ut OBS-varsel om snøskredfare i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Nina Larsgård ved Meteorologisk Institutt forteller at snøgrensa vil gå opp til 1300-1500 meter i fylkene det vil bil mest regn.

Regnet kommer til å fortsette utover lørdag.

- På grunn av kraftig vind som er ventet i fjelltraktene og stor nedbørmengde kan det blir vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene, sier Nina Larsgård.

Lokale regnbyger

Østlandet vil få lokale regnbyger i helga.

- Det vil stort sett bli oppholdsvær på Østlandet, men snø vil komme som regn øst for Mjøsa i morgentimene i morgen. Den nordligste delen vil få regn lokalt, men resten vil få skyet oppholdsvær, sier Nina Larsgård.

Fra morgentimene kan det komme litt vind fra Vestlandet. Vindstyrken vil øke utover i morgen ettermiddag, og det kan komme lokalt kraftige vindkast opp mot 25 meter i sekunder Østafjells. På fjellet og på kysten kan det bli liten kuling.

Snø søndag

I Oslo-området vil sola titte fram både lørdag og søndag. Temperaturene vil ligge rundt 2 til 5 grader.

Rogaland, Hordaland og Sørlandet vil få oppholdsvær i helga, men også her kan lokale byger føre til regn noen steder. Temperaturene på Sørlandet og sørvestlandet vil ligge rundt 8 grader.

- Troms og Finnmark kan få liten kuling utsatte steder. Noe sluddbyger kan forekomme i Finnmark, og det kan komme litt snø på Finnmarksvidda, sier meteorolog Nina Larsgård.

Søndag ser det ut til at det kan bli julestemning i de nordligste fylkene i landet. Da er det nemlig meldt snø. Og da er det første søndag i advent.

Friday, November 25th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments