Nye lydklipp publisert: Flyet gikk tom for drivstoff

(Dagbladet): Hele verden ble sjokkert da flyet med 77 mennesker om bord, inkludert det brasilianske fotballaget Chapecoense, gikk ned i fjellområdet Cerro Gordo. Nå har lydklippene fra pilotens nødsamtale blitt publisert.

Hør samtalen i videoen øverst i saken.

Bare seks personer overlevde flystyrten, en av dem var fotballspilleren Alan Ruschel. Ytterligere to fotballspillere, en journalist og to ansatte på flyet overlevde.

- Svikter fullstendig

De nye lydklippene avslører at piloten varslet om at flyet hadde gått tom for drivstoff og at det var full elektrisk svikt.

- Miss, LAMIA 933 svikter fullstendig, det er fullstendig elektrisk svikt og vi er uten drivstoff, sier piloten i lydklippet før han følger opp med:

- Drivstoff nødsituasjon, Miss.

Samtidig hørte en pilot i et Avianca-fly nødsamtalen. Han forklarer akkurat det samme, at piloten meldte fra om at de var tom for drivstoff og spurte om tillatelse til å nødlande, skriver Reuters.

- Så ble det bare stille. Alle begynte å gråte, sier piloten.

Overlevde ved å følge prosedyre

Flyet krasjet i en fjellvegg på tur ned. Den ene som overlevde, flyteknikeren Erwin Tumiri, forteller at han overlevde ved å følge sikkerhetsprosedyrene, mens de andre fikk fullstendig panikk.

- Flere reiste seg opp fra setet og begynte å skrike, mens jeg plasserte veska mellom føttene og satt meg i fosterstilling som anbefalt, sier Tumiri til Reuters.

Lydklippene ble publisert av colombianske medier og viser også video fra før de lettet.

Thursday, December 1st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments